Пожежі не загрожують критичним об'єктам у Чорнобильській зоні – Шмигаль

Пожежі не загрожують критичним об'єктам у Чорнобильській зоні – Шмигаль

Укрінформ
Загрози для критичних об’єктів у зоні відчуження немає, там продовжується локалізація трьох осередків тління пеньків, залишків деревини та двох торф’яників.

Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

"У Зоні відчуження вчора ліквідована пожежа поблизу с. Корогод. Сьогодні продовжується локалізація трьох осередків тління пеньків, залишків деревини та двох торф’яників в осередках пройдених вогнем. Хочу підкреслити, що загрози для критичних об’єктів Зони відчуження немає. Дякую рятувальникам за злагоджену роботу", - зазначив глава уряду.

Читайте також: Лісові пожежі: “мінус” один осередок, два - локалізовані

Також, за його словами, у Житомирській області протягом двох останніх діб локалізовано три осередки пожеж, наразі рятувальники допомагають працівникам лісгоспів гасити окремі осередки тління трав'яного настилу, пеньків та деревини.

Шмигаль запевнив, що ситуація з ліквідацією пожеж в Україні "поступово нормалізується". Прем'єр-міністр поінформував, що до гасіння пожеж у Житомирській та Київській областях залучено понад 2300 осіб та більш ніж 460 одиниць техніки.

Читайте також: Антидиверсійна операція Нацгвардії у Чорнобильській зоні

Як повідомлялося, пожежі у Чорнобильській зоні тривають із 4 квітня. Збитки від них попередньо оцінюються у десятки мільйонів гривень.

На Житомирщині 16 квітня в Овруцькому районі виникла масштабна лісова пожежа, яка поширилася на 4300 га території, знищила 39 будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-