На Київщині у Великдень священники проводитимуть святкові служби онлайн

На Київщині у Великдень священники проводитимуть святкові служби онлайн

КАРАНТИН
Укрінформ
У Київській області на Великдень священники проводитимуть святкові служби в режимі онлайн. Паски освячуватимуть за умов підвищеної антивірусної безпеки - у пекарнях та місцях продажу цих пасок.

Про це повідомив в.о.голови Київської обласної державної адміністрації Василь Володін під час онлайн-брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулі вихідні область вперше провела в особливих умовах обмеження пересування. Це вимушений захід, викликаний необхідністю мінімізувати соціальні контакти для зниження ризиків поширення коронавірусу...Такі самі правила розповсюджуються на пасхальні свята - на 18, 19, 20 квітня та на поминальний тиждень", - сказав Володін.

За його словами, на Великдень священники проводитимуть святкові служби в режимі онлайн.

"Святити паски також будуть в умовах підвищеної антивірусної безпеки - в пекарнях та місцях продажу цих пасок. Від вас потрібно лише одне - дотримуватися карантинних обмежень та не виходити з дому без особливої потреби. Уникайте прогулянок, пікніків, кладовищ великими групами та без захисних масок", - наголосив Володін.

Читайте також: У Михайлівському Золотоверхому освятили три тисячі пасок для військових

"Зараз багато залежить від нашої самосвідомості та готовності дотримуватися встановлених правил. Це стосується не лише населених пунктів та районів області, де виявлені осередки захворювання", - додав він.

Як повідомлялося, 12 квітня під час святкування Великодня християнами західного обряду до українських храмів прийшло приблизно 126 тисяч українців проти майже 3 мільйонів людей торік. Водночас за порушення карантинних умов під час богослужінь Національна поліція склала адмінпротоколи у семи областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-