На Полтавщині поки що не відкриватимуть продуктові ринки

На Полтавщині поки що не відкриватимуть продуктові ринки

Укрінформ
Попри дозвіл Міністерства охорони здоров'я, на Полтавщині не дозволятимуть роботу продуктових ринків.

Про це на спільному брифінгу заявили голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов і в.о. міського голови Полтави Олександр Шамота, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вчора була постанова головного санітарного лікаря... з приводу умов, яким мають відповідати ринки, якщо буде прийняте рішення про їх відкриття. Наша спільна позиція: наразі Полтавщина не готова, і ми не можемо взяти на себе відповідальність наразити на можливість захворювання у таких масових скупченнях людей. Це однозначно не питання сьогоднішнього дня", - зазначив Синєгубов.

Шамота підтримав очільника області в цьому питанні. Він підкреслив, що саме завдяки жорстким заходам безпеки в області наразі зафіксовано не так багато випадків захворювання на коронавірус.

"Ми розуміємо, що це збитки для підприємств, що це робочі місця, але життя і здоров'я людей наразі - найголовніше", - наголосив він.

Станом на 1 квітня на Полтавщині зафіксовано два випадки CОVID-19. Також є 13 підозр на коронавірус, які нині перевіряють у лабораторіях Києва і Полтави. Серед них і дитина віком рік і два місці, у якої швидкий тест показав позитивний результат на CОVID-19.

Читайте також: У Житомирі роботу ринків поки не відновлюватимуть

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я дозволило владі на місцях відкрити продуктові ринки під час карантину, але наказало суворо дотримуватись певних обмежень. Мер Києва Віталій Кличко заявив, що у столиці ринки не працюватимуть до поліпшення ситуації.

З 12 березня в Україні запроваджено карантин у зв'язку з протидією поширенню коронавірусної інфекції Covid-19.

25 березня надзвичайну ситуацію запроваджено по всій Україні. Карантин подовжено до 24 квітня.

Фото: poltava.to

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-