На Дніпропетровщині розпочався новий сезон будівництва траси Дніпро - Решетилівка

На Дніпропетровщині розпочався новий сезон будівництва траси Дніпро - Решетилівка

Фото
Укрінформ
На Дніпропетровщині після зимового періоду розпочався новий сезон дорожнього будівництва траси Дніпро - Решетилівка.

Про це повідомили у Службі автомобільних доріг у Дніпропетровській області.

«Продовжуємо працювати над реалізацією державного інвестиційного проєкту - будівництво автомобільної дороги національного значення Н-31 Дніпро - Царичанка - Кобеляки - Решетилівка. Цьогоріч згідно з Постановою КМУ на будівництво траси, що сполучатиме Дніпропетровську, Полтавську та Київську області, виділено 2 мільярди гривень», - йдеться у повідомленні.

Наразі дорожні будівельники поклали верхній шар основи товщиною 10 см із гарячої крупнозернистої пористої асфальтобетонної суміші; влаштували монолітні фундаменти для опор зовнішнього електроосвітлення та провели укріплювальні роботи біля скотопрогону.

Розпочався новий сезон будівництва траси Дніпро - Решетилівка / Фото: Служба автомобільних доріг у Дніпропетровській області

Роботи з будівництва траси Н-31 відновлено у 2017 році. У 2018 році розпочато будівництво обходу населених пунктів Лобойківка та Петриківка. В 2019 році на реалізацію проєкту урядом спрямовано 1,2 мільярда грн. Будівельні роботи тривали одразу на семи ділянках автомобільної дороги.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський, який 5 березня перебував з робочою поїздкою у Полтавській області, наголосив, що будівництво нової швидкісної траси Н-31, що проходить територією Полтавської та Дніпропетровської областей, має бути завершене до кінця цього року.

Читайте також: Поліція прийшла до автодору в Миколаєві - 24 обшуки

Загальна протяжність нової магістралі – 160 км, на території Дніпропетровської області – 57 км. Вже збудовано 19,4 км покриття загальною товщиною 65 см. На решту робіт у 2020 році вже виділили 2 млрд грн.

Решетилівська траса напряму з’єднає Дніпро з Києвом – в обхід населених пунктів Петриківського та Царичанського районів. Нині всі машини рухаються прямо через селища, розбиваючи місцеві дороги та втрачаючи час.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-