Сезон грипу: на карантині - школи Буковини, Львівщини, Дніпропетровщини та Запоріжжя

Сезон грипу: на карантині - школи Буковини, Львівщини, Дніпропетровщини та Запоріжжя

Укрінформ
Через збільшення кількості хворих на грип та ГРВІ в Україні продовжують вводити карантин у навчальних закладах.

Про це повідомляють кореспонденти Укрінформу.

У Чернівецькій області на карантин закрили вже 178 шкіл та 75 дитячих садочків.

"Як відомо, вчора в обласному центрі прийняли рішення про закриття всіх шкіл на карантин – це 50 закладів загальної середньої освіти. Ще 39 шкіл і 22 садочки закрили у громадах Глибоцького району. Загалом по області на карантин досі закритими залишаються 178 шкіл та 75 закладів дошкільної освіти", - сказала директор Центру якості освіти Світлана Прінько.

Зокрема, окрім Чернівців та закладів Глибоцького району частину шкіл і садочків закрили також у громадах Хотинського, Сокирянського, Сторожинецького, Герцаївського, Заставнівського, Кельменецького, Кіцманського та Новоселицького районів.

Більшість із цих закладів оголосили карантин до 16 лютого, деякі заклади вийдуть на навчання уже з 9 лютого.

Освітяни Буковини зазначають, що наразі в області спостерігається тенденція на збільшення кількості хворих з ГРВІ. Адміністрації шкіл приймають комісійно рішення про закриття освітніх закладів на карантин, зважаючи на кількість хворих дітей.

Читайте також: На Одещині через грип призупинили навчання у 337 школах

У Львові призупинили навчання у 17 школах.

«У двох школах було призупинено навчання минулого тижня. Вчора у 15 навчальних закладах було призупинено навчання, сьогодні — у ще 15-ти. Щодо ситуації у дитячих садочках міста, то тут кількість хворих є значно меншою (близько 7%), тому потреби припиняти у них навчання немає», — інформують в управлінні освіти Львівської міської ради.

У школах курортного Трускавця на Львівщині призупинили навчання до кінця тижня.

«З метою переривання ланцюга передачі інфекції захворювання на грип та ГРВІ серед дітей освітній процес у місті Трускавці призупинено з 04.02.2020 по 07.02.2020 включно», - повідомили в Трускавецькій міській раді.

Зазначено, що на визначений термін заборонено проведення будь-яких масових урочистих, спортивних і святкових заходів у всіх навчальних закладах міста. Станом на 3 лютого у школах Трускавця були відсутні 564 дітей, тобто чверть від загальної кількості.

У Запорізькій області повністю припинено навчання дітей у 225 школах.

«В області повністю припинено навчання дітей у 225 школах області, що складає 42,6% шкіл. Також частково припинено навчальний процес у 34-х класах 17 шкіл області. Загалом, станом на сьогодні, повністю припинено навчання у 18 школах м. Бердянськ, 23 школах м. Мелітополь та 123 школах м. Запоріжжя», - повідомили в Запорізькій ОДА.

Читайте також: У Житомирі та Коростені повністю призупинили навчання через грип та ГРВІ

В Бердянську карантин триває вже другий тиждень. За прогнозними даними, заняття планують відновити з 7 лютого. У меріях Запоріжжя та Мелітополя зазначили, що навчальний процес призупинено до особового розпорядження міського голови.

У той же час більшість дитячих дошкільних навчальних закладів області працюють у звичайному режимі. Наразі закриті 5 закладів дошкільної освіти у Бердянському, Більмацькому та Токмацькому районах. Окрім того, в 28-ми закладах (м. Запоріжжя – 24, Запорізький район – два, Токмацький та Чернігівський райони – по одному) припинено функціонування загалом 45 окремих груп.

Відзавтра, з 5 лютого, призупинять заняття у закладах загальної середньої та позашкільної освіти Полтави.

"У зв’язку з перевищенням рівня захворюваності учнів закладів загальної середньої освіти м. Полтави комунальної форми власності, з метою збереження здоров’я дітей, дотримання вимог санітарного законодавства України щодо організації освітнього процесу будуть призупинені заняття в закладах загальної середньої та позашкільної освіти з 05.02.2020 по 10.02.2020 (включно)", - повідомляє пресслужба Полтавської міськради.

У Дніпрі на карантин у зв'язку з перевищенням епідеміологічного порогу захворюваності на грип та ГРВІ закриють всі школи з 6 по 17 лютого.

Про це повідомив заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко на своїй сторінці в Facebook.

Загалом на Дніпропетровщині, за даними оперативного епідеміологічного моніторингу Дніпропетровського обласного лабораторного центру МОЗ, у зв'язку з високими рівнями захворюваності серед школярів призупинено навчальний процес в 944 окремих класах і 191 загальноосвітніх школах (в м. Дніпро, Кривий Ріг, Павлоград, Нікополь, м. Вільногірськ, Марганець, м. Новомосковськ, Дніпровському, Новомосковському, Томаківському та інших районах) із загальною кількістю учнів понад 98 тис. осіб.

Читайте також: На Вінниччині призупинили навчання у всіх школах через грип та ГРВІ

Загальна кількість госпіталізованих в порівнянні з попереднім тижнем зросла на 27%. За звітний тиждень по області госпіталізовано 1029 осіб, з них 835 дітей.

Також повідомляється, що у Коростені, де минулого тижня на карантин закрили всі школи, вимушені канікули продовжили до 9 лютого, тож школярі повернуться на навчання у понеділок, 10 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-