Пожежа в Одесі: адміністратора

Пожежа в Одесі: адміністратора "Токіо Стар" можуть випустити з-під варти

Укрінформ
Прокуратура на наступному засіданні суду не наполягатиме на триманні під вартою колишнього старшого адміністратора готелю "Токіо Стар" Ірини Паровик, яка вже дала свідчення і взяла участь в інших слідчих діях.

Таку позицію висловив новопризначений прокурор області Максим Вихор на зустрічі з групою пікетувальників, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наскільки мені відомо, слідчий провів допити, фігурантка провадження практично вже не може впливати негативно на хід слідства - знищити якісь докази чи тиснути на свідків. Тому на наступному засіданні суду представник прокуратури не наполягатиме на необхідності тримати підозрювану під вартою. Але прийняття відповідного рішення за клопотанням адвоката є прерогативою суду", - сказав Вихор.

Своєю чергою громадський активіст Марк Гордієнко звернув увагу прокурора області на те, що протягом трьох тижнів з арештованою Паровик, яка має двох малолітніх дітей, не проводили жодних слідчих дій.

Читайте також: Пожежа у “Токіо Стар”: одеський суд залишив адміністратора готелю у СІЗО

"Ми стежимо, як і багато хто з одеситів, за розслідуванням резонансної справи про пожежу в готелі "Токіо Стар". Знаємо, що одного зі співвласників готелю не вдалось притягнути до відповідальності, бо він утік за кордон. Головному інженеру закладу теж дали змогу покинути межі України, а от жінку, яка опікувалася покоївками та видавала зарплату, прокуратура вимагає тримати в СІЗО", - звернувся до Вихора активіст.

Як повідомлялося, пожежа в одеському готелі “Токіо Стар” сталася в ніч проти 17 серпня. Загинули 9 осіб, ще 10 постраждали. Підозрювана Паровик працювала старшим адміністратором готелю з 2009 року. Фактично, вона підпорядковувалася лише його співвласникам та отримувала від них вказівки. Паровик також звітувала перед ними про роботу закладу.

Читайте також: Пожежа в «Токіо-Стар»: головному інженеру готелю повідомили про підозру

За даними прокуратури, до функціональних обов'язків підсудної входило розв'язання різних питань, у тому числі, пов’язаних із пожежною безпекою. З’ясовано, що діяльність готелю велася з грубим порушенням вимог пожежної безпеки. За підозрою у скоєнні злочину за ознаками ч. 2 ст. 270 (Порушення правил пожежної безпеки, що призвело до загибелі людей) Кримінального кодексу взято під варту також головного інженера готелю "Токіо Стар".

Читайте також: Дочка загиблої в "Токіо Стар" австралійки вимагає $1 мільйон компенсації

11 вересня ухвалою Київського райсуду Одеси накладено арешт на майно заарештованого співвласника готелю Вадима Чорного, зокрема, на квартири, садовий будинок, земельну ділянку, транспортні засоби, а також цінні папери низки компаній. Таке рішення ухвалене з метою забезпечення цивільного позову про стягнення компенсації за позовом дочки загиблої у пожежі Стелли Сойфер, 73-річної громадянки Австралії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-