Пожежа у “Токіо Стар”: одеський суд залишив адміністратора готелю у СІЗО

Пожежа у “Токіо Стар”: одеський суд залишив адміністратора готелю у СІЗО

Укрінформ
Одеський апеляційний суд розглянув і відхилив 26 вересня клопотання про зміну запобіжного заходу старшого адміністратора готелю «Токіо Стар» Ірини Паровик, якій прокуратура інкримінує провину за порушення правил пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки.

Колегія суддів також не задовольнила клопотань про взяття на поруки підсудної, з якими звернулись депутат міськради та обласний чиновник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Заслухавши доводи сторін у справі, колегія суддів ухвалила залишити в силі ухвалу Київського райсуду, а також відмовила у задоволенні клопотань про зміну запобіжного заходу та взяття підсудної Паровик на поруки", - озвучив рішення головуючий на засіданні Юліан Кравець.

Адвокати Ігор Єлуaшвілі та Світлана Телішевська домоглись на засіданнях суду 25-26 вересня залучення до матеріалів справи додаткових документів, які суперечать, на думку захисників, твердженням прокурора про те, що підсудна Паровик підписувала довгострокові інструкції з ТОВ «Галатея».

На засідання суду також прийшли депутат Одеської міськради Ольга Квасницька і перший заступник голови відділення Фонду соціального страхування Одеської області Олександр Сомов, які подали клопотання про взяття підсудної на поруки.

Однак прокурор Євген Антощук просив судову колегію відхилити клопотання, мотивувавши це тим, що поручителі не зможуть забезпечити належних умов для участі фігурантки кримінального провадження Паровик у слідчих діях при встановленні обставин і причин пожежі в готелі.

Один із підозрюваних у справі, додав прокурор, який був співвласником і керівником готелю "Паровоз", розташованого на другому поверсі будівлі, уже два місяці переховується від слідства.

Як повідомлялося, пожежа в одеському готелі “Токіо Стар” сталася в ніч проти 17 серпня. Загинули 9 людей, ще 10 постраждали. Підозрювана Паровик працювала старшим адміністратором готелю з 2009 року. Фактично вона підпорядковувалась по службі лише його співвласникам та отримувала від них вказівки. Паровик також звітувала перед ними про роботу закладу й передавала кошти від бізнесу.

За даними прокуратури, до функціональних обов'язків підсудної входило розв'язання різних питань, в тому числі, пов’язаних із пожежною безпекою закладу. Також з’ясовано, що діяльність готелю велася з грубим порушенням вимог пожежної безпеки. За підозрою у скоєнні злочину за ознаками ч. 2 ст. 270 (порушення правил пожежної безпеки, що призвело до загибелі людей) Кримінального кодексу України взято під варту також головного інженера готелю "Токіо Стар".

Читайте також: Пожежа в «Токіо-Стар»: головному інженеру готелю повідомили про підозру

11 вересня ухвалою Київського райсуду Одеси накладено арешт на майно заарештованого співвласника готелю Вадима Чорного, зокрема, на квартири, садовий будинок, земельну ділянку, транспортні засоби, а також цінні папери низки компаній. Таке рішення ухвалене з метою забезпечення цивільного позову про стягнення компенсації за позовом дочки загиблої у пожежі Стелли Сойфер, 73-річної громадянки Австралійського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-