Пожежа в «Токіо-Стар»: головному інженеру готелю повідомили про підозру

Пожежа в «Токіо-Стар»: головному інженеру готелю повідомили про підозру

Укрінформ
Прокуратура Одещини повідомила про підозру головному інженеру готелю «Токіо-Стар» у порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області.

«Прокуратура Одещини спільно з ГУНП в області повідомили про підозру відповідно до вимог Закону головному інженеру готелю «Токіо-Стар» у порушенні вимог пожежної безпеки, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 270 КК України)», - йдеться у повідомленні.

З’ясовано, що з 2009 року цей громадянин фактично відповідав за справність систем та підбір для роботи осіб, які мали ремонтувати сантехнічне і електричне обладнання. Керував роботою цих вказаних осіб. Разом зі старшим адміністратором головний інженер фактично відповідав за дотримання пожежної безпеки у готелі. У своїй діяльності вказані особи підпорядковувалися безпосередньо власникам закладу.

Відповідно до інформації з перевірок органів Державної служби з надзвичайних ситуацій господарська діяльність закладу роками велася з суттєвими порушеннями пожежної безпеки, та у 2012 році через це роботу готелю було зупинено.

Читайте також: Дочка загиблої в "Токіо Стар" австралійки вимагає $1 мільйон компенсації

Упродовж 2013 - 2018 років, щоб завадити перевіркам контролюючих органів та припиненню незаконної діяльності готелю, власниками здійснено низку правочинів з метою забезпечення діяльності цього закладу під виглядом нових суб’єктів господарювання.

Зазначається, що в липні цього року у готелі неодноразово спрацьовувати автомати захисту електрообладнання, однак заходів для встановлення причин неполадок та їх усунення вжито не було. Унаслідок цього через трагічну пожежу у серпні в готелі загинули люди.

Як повідомлялося, пожежа в одеському готелі “Токіо-Стар” сталася в ніч проти 17 серпня. Загинули 9 людей, ще 10 постраждали. Київський райсуд Одеси 20 серпня заарештував на 60 діб власника готелю "Токіо-Стар" Вадима Чорного, якому прокуратура інкримінує скоєння злочину за ознаками ч. 2 ст. 270 (порушення правил пожежної безпеки, що призвело до загибелі людей) Кримінального кодексу України. 2 вересня облпрокуратура повідомила про підозру співвласнику готелю Сергію Дурачу, який переховується від слідства. 11 вересня ухвалою Київського райсуду Одеси накладено арешт на майно Чорного. 13 вересня суд санкціонував арешт на 60 діб адміністратору одеського готелю«Токіо Стар» без права на заставу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-