Дочка загиблої в

Дочка загиблої в "Токіо Стар" австралійки вимагає $1 мільйон компенсації

Укрінформ
Дочка загиблої Стелли Сойфер, 73-річної громадянки Австралійського Союзу, що перебувала 17 серпня в одеському готелі "Токіо Стар" і загинула внаслідок нічної пожежі, вимагає стягнення через суд з винуватців пожежі моральної компенсації в розмірі 1 мільйон доларів (25 мільйонів 131 тисячі гривень) та компенсації матеріальної шкоди в розмірі 628 тисяч гривень.

Про це стало відомо з ухвали Київського райсуду Одеси, що розглянув клопотання Одеської облпрокуратури про накладення арешту на майно підозрюваного у кримінальному провадженні №12019160500004375 від 17 серпня 2019 року.

"Суд розглянув клопотання прокурора відділу прокуратури Одеської області про накладення арешту на майно підозрюваного у кримінальному провадженні №12019160500004375 від 17 серпня 2019 року за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 172 та ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України. І з метою забезпечення цивільного позову про стягнення шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, вирішив задовольнити клопотання в повному обсягу", - зазначив слідчий суддя Віктор Чаплицький.

Згідно з Державним реєстром речових прав на нерухоме майно та Реєстром прав власності на нерухоме майно, підозрюваному у кримінальному правопорушенні належать наступні об`єкти нерухомості: квартири, садовий будинок, земельна ділянка, транспортні засоби. Також установлено, що підозрюваний є засновником і має цінні папери компаній «Юніком Південь», «Київ сервіс», «Фірма «Київ плюс», «Фірма «Київ», «ДАГДА-2013», «Динара», благодійного фонду «Світ не без добрих людей» і ГО «Центр захисту інвалідів».

Читайте також: Пожежа в "Токіо-Стар": старшому адміністратору готелю повідомили про підозру

Як повідомлялося, пожежа в одеському готелі “Токіо-Стар” сталася в ніч проти 17 серпня. Загинули 9 людей, ще 10 постраждали.Серед загиблих - мешканці Сум, громадянка Австралії, жителі Дніпра, Києва та Одеської області. Причиною смерті всіх загиблих, згідно з результатами судово-медичного обстеження, є отруєння продуктами горіння чи отримані опіки.

Власник готелю Вадим Чорний був узятий 20 серпня під варту за ухвалою Київського райсуду Одеси. 28 серпня під час судового засідання представник Одеської облпрокуратури заявив, що співвласник готелю Сергій Дурач перебуває за межами України.

2 вересня облпрокуратура повідомила про підозру співвласнику, який переховується від слідства, а 11 вересня прокуратура повідомила про підозру старшому адміністратору готелю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-