Захищати Ройтбурда у суді буде адвокат, який вів справи Насірова та Онищенка

Захищати Ройтбурда у суді буде адвокат, який вів справи Насірова та Онищенка

Укрінформ
Правову позицію Олександра Ройтбурда у суді за позовом про незаконність його звільнення з посади директора Одеського художнього музею буде представляти київський адвокат Ігор Степанов - брат колишнього голови Одеської ОДА Максима Степанова.

Про це повідомив Ройтбурд на своїй сторінці у Facebook .

"Відповідь на питання, яке найбільш часто задається: що я збираюся робити далі? Буду судитися з облрадою і боротися за ОХМ (Одеський художній музей - ред.). Інтереси мої у суді представлятиме адвокат Ігор Володимирович Степанов", - зазначив Ройтбурд.

Він уточнив, що це не однофамілець колишнього голови Одеської ОДА Степанова: "Якщо одного разу Максим Степанов вже показав мажорам з Опоблоку, що в Україні є закон, то тепер ми повторимо це з його братом у суді", - заявив Ройтбурд.

Читайте також: Бородянський обіцяє перевірити законність звільнення Ройтбурда

Раніше Ігор Степанов виступав адвокатом колишнього глави ДФСУ Романа Насірова при розгляді резонансних судових справ в 2016-2017 роки, а також був у групі адвокатів депутата-втікача Олександра Онищенка.

Як повідомляв Укрінформ, 4 вересня 2019 року сесія Одеської облради з ініціативи депутатської фракції "Опозиційний блок" прийняла рішення про дострокове розірвання контракту з директором Художнього музею Олександром Ройтбурдом. Керівництву облдержадміністрації було запропоновано провести конкурс на заміщення вакантної посади.

Читайте також: Заступник голови Одеської ОДА побачив політику у звільненні Ройтбурда

7 вересня півтори тисячі одеситів взяли участь в мітингу "Поверніть нам Ройтбурда" біля будівлі облради. У той же день на сайті Президента України з'явилася петиція з вимогою відновити Ройтбурда на посаді директора Одеського художнього музею. Також автори петиції просять главу держави підпорядкувати музей місту або профільному міністерству. На їхню думку, "абсурдно, що обласні депутати, які не мають необхідної освіти і відношення до міста, вирішують, як будуть розвиватися міські музеї".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-