Виші Луганщини готові прийняти на навчання випускників з ОРДЛО

Виші Луганщини готові прийняти на навчання випускників з ОРДЛО

Укрінформ
Навчальні заклади вищої освіти Луганської області готові прийняти на навчання випускників з тимчасово непідконтрольних українській владі територій.

Таку заяву зробив напередодні кампанії ЗНО виконувач обов’язків голови Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь, повідомляє прес-служба адміністрації.

«Вступити до вишу можна навіть без українського паспорта та атестата про повну загальну середню освіту. Для цього в області створено 8 освітніх центрів «Донбас – Україна». В області створюються усі умови для вільного доступу дітей окупованих територій до української освіти.

«Наша принципова позиція – забезпечити вільний доступ до навчання для всіх дітей Луганщини, незалежно від того, де вони проживали до цього», - підкреслив Філь.

За його словами, відновлено роботу переміщених навчальних закладів, тривають ремонти та будівництво гуртожитків, спрощено процедури вступу.

В адміністрації зазначили, що особи, місцем проживання яких є територія проведення операції Об’єднаних сил, мають право отримати документ про повну загальну середню освіту за спрощеною процедурою на базі ОЦ «Донбас – Україна» та вступити на обрану спеціальність до закладу вищої освіти в Луганській області без сертифікатів ЗНО за результатами вступних іспитів.

У 2019 році ОЦ «Донбас – Україна» працюватимуть з 3 червня до 27 вересня. Прийом документів на навчання за кошти державного бюджету завершиться 26 липня.

Читайте також: Для участі в ЗНО на Луганщині зареєструвалися 5750 осіб

Для дітей із «сірої зони» та тимчасово окупованих територій, які вступлять на комерційну форму навчання (за кошти фізичних і юридичних осіб), Міністерство освіти і науки України передбачило можливість переводу на бюджетну форму протягом навчального року.

У минулому році через освітні центри «Донбас – Україна» до закладів вищої освіти Луганщини вступили понад 600 абітурієнтів. З них 514 осіб мали документи про середню освіту державного зразка, 107 – лише тимчасову довідку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-