У Нацкомісії повідомили, чому скасували штраф Харківміськгазу за донарахування у платіжках

У Нацкомісії повідомили, чому скасували штраф Харківміськгазу за донарахування у платіжках

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, вирішила не накладати штраф на ПАТ "Харківміськгаз" через самостійне скасування донарахувань за газ у платіжках.

Про це стало відомо під час засідання НКРЕКП, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У споживача немає претензій до Харківміськгазу, оскільки розподільча компанія скасувала донарахування. З огляду на зазначене, пропонуємо застерегти ПАТ «Харківміськгаз» щодо недопущення надалі порушень ліцензійних умов, а також у разі здійснення неправомірних донарахувань із застосуванням коефіцієнтів приведення об`ємів природного газу до стандартних умов іншим побутовим споживачам, привести свої дії у відповідність до вимог чинного законодавства шляхом здійснення перерахунку таким споживачам у частині визначення фактичного об’єму споживання природного газу по об’єкту побутового споживача на підставі даних лічильника природного газу, починаючи з жовтня 2018 року", - оголосили на засіданні НКРЕКП.

Як зазначила голова НКРЕКП Оксана Кривенко, Харківміськгаз - єдине підприємство з 20 облгазів, яке самостійно усунуло порушення, виявлені під час позапланової перевірки.

При цьому, НКРЕКП під час засідання оштрафувала ПАТ "Миколаївгаз", ПАТ "Дніпрогаз", ПАТ "Сумигаз" на 850 тис. кожен. Усі облгази, включно з Харківміськгазом, зобов'язані усунути усі порушення до 26 квітня.

Раніше аналогічні штрафи уже були накладені на ПАТ "Запоріжгаз", ПАТ "Чернівцігаз", ПАТ "Львівгаз", ПАТ "Вінницягаз", ПАТ "Волиньгаз", ПАТ "Київоблгаз", ПАТ "Хмельницькгаз", ПАТ "Закарпатгаз", ПАТ "Івано-Франківськгаз" та ПАТ "Харківгаз", ПАТ "Житомиргаз". Жоден з облгазів не погодився із санкціями НКРЕКП.

Читайте також: Покладання спецобов'язків на Енергоатом загрожує банкрутством ядерної промисловості - експерти

Як повідомляв Укрінформ, усього НКРЕКП зафіксувала порушення двадцяти облгазів у частині приведення обсягів газу до стандартних умов та виставлення завищених рахунків споживачам. Протягом березня комісія проводила у цих компаніях позапланові перевірки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-