У Львові на хабарі погорів

У Львові на хабарі погорів "сміттєвий" чиновник

Укрінформ
Співробітники СБУ викрили на хабарі директора одного з комунальних підприємств Львівської міської ради “Збиранка”, яке збирає і захороняє побутові відходи на Грибовицькому сміттєзвалищі.

Про це повідомляє прес-центр Служби безпеки України.

“Оперативники спецслужби встановили, що посадовець організував протиправний механізм з фіктивного постачання вапна, що мало використовуватись для стабільного функціонування станції очищення фільтратів Грибовицького сміттєзвалища”, - йдеться у повідомленні.

За задумом директора одного з комунальних підприємств Львівської міської ради, планувалося використання лише третини від передбаченої технологічним процесом кількості вапна та отримання неправомірної вигоди в розмірі 65% від суми перерахованих коштів за фактично непоставлений товар, а також отримання “відкату” з кожного поставленого кілограма вапна.

Читайте також: Грибовицькому звалищу знову загрожує пожежа

За висновками експертів, діяльність чиновника могла призвести до виникнення надзвичайних подій з тяжкими наслідками у сфері екологічної безпеки.

Співробітники СБУ задокументували вимагання директором 4,7 млн грн від місцевого підприємця за визнання його переможцем відкритих торгів та підписання з ним договору постачання вапна з подальшою фальсифікацією бухгалтерської документації за нібито поставлену продукцію.

Зазначається, що правоохоронці затримали директора на робочому місці під час одержання частини хабара в сумі понад 400 тисяч гривень згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Читайте також: ОТГ Житомирщини напрацьовують механізми управління твердими відходами

Вирішується питання щодо повідомлення хабарнику про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу.

Перевіряється причетність інших чиновників Львівської міськради до створення протиправного механізму в екологічній сфері, що міг призвести до забруднення ґрунту та підземних вод, нанесення шкоди навколишньому природному середовищу, життю та здоров’ю людей.

За фактом затримання її працівника - директора ЛКП «Збиранка» - Львівська міськрада звернулась до правоохоронців з проханням провести об`єктивне і справедливе розслідування. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-