Грибовицькому звалищу знову загрожує пожежа

Грибовицькому звалищу знову загрожує пожежа

Укрінформ
Грибовицькому полігону ТПВ, де кілька років тому через загоряння загинули четверо людей, знову загрожує пожежа. Цього разу — через підпали сухостою мешканцями сіл, що знаходяться неподалік сміттєзвалища.

Про це повідомляє прес-служба міської ради.

"Протягом останніх двох днів сталися три підпали сухостою, які, за розою вітрів, рухалися в бік Грибовицького полігону ТПВ і озер з гудронами. Зокрема, вчорашню пожежу ліквідували на межі з полігоном і за 15 м від озер з гудронами", - зазначив заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак.

За його словами, пожежі поблизу полігону вдалось оперативно ліквідувати, оскільки загоряння були зафіксовані камерами спостереження. Однак посадовця здивувала байдужість до загоряння голів сільських рад Малехова і Грибовичів, які жодним чином не цікавляться ситуацією.

Читайте також: У Львові уклали договір щодо скандального Грибовицького сміттєзвалища

Така безвідповідальність може спричинити страшні наслідки для навколишнього середовища та створює загрозу виникнення надзвичайних ситуацій. Адже на полігоні є токсичні відходи, які швидко загоряються, дають отруйні викиди в атмосферу, резюмував Бабак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-