Майор поліції погорів на хабарі у $5 тисяч

Майор поліції погорів на хабарі у $5 тисяч

Укрінформ
Слідчі теруправління ДБР, розташованого у Полтаві, затримали майора поліції, старшого оперуповноваженого Управління карного розшуку ГУ Нацполіції у Харківській області за вимагання та отримання неправомірної вигоди у розмірі 5 тисяч доларів США.

Про це кореспонденту Укрінфому розказав прес-секретар ДБР у Полтаві Олександр Білка.

"За попередньою інформацією, правоохоронець за 5 тисяч доларів США обіцяв сприяти у вирішенні питання щодо непритягнення харків‘янина до кримінальної відповідальності за розбій (ч.1 ст. 187 Кримінального кодексу України)", - зазначив Білка.

Читайте також: НАБУ завершило розслідування щодо отримання слідчими Нацполіції $50 тисяч хабара

За його словами, слідчі ДБР затримали майора поліції після одержання неправомірної вигоди в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

"Також слідчі ДБР перевіряють інформацію щодо причетності до цього злочину інших співробіників ГУ Нацполіції у Харківській області", - додав Білка.

Читайте також: На Житомирщині сільський голова погорів на хабарі у $35 тисяч

За його словами, затримання відбувалось за оперативного супроводу Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Харківській області: "Процесуальне керівництво кримінального провадження здійснює військова прокуратура Харківського гарнізону".

"Вирішується питання щодо повідомлення поліцейському про підозру у вичинені кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди, вчинене службовою особою) та обрання запобіжного заходу", - пояснив речник ДБР.

Читайте також: Чиновників "Київтранспарксервісу" судитимуть за корупцію

За його словами, у разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-