На Житомирщині сільський голова погорів на хабарі у $35 тисяч

На Житомирщині сільський голова погорів на хабарі у $35 тисяч

Фото
Укрінформ
На Житомирщині правоохоронці затримали на хабарі у 35 тисяч доларів сільського голову.

Відповідна інформація оприлюднена на сайті прокуратури Житомирської області.

"Викрито керівника одного із органів місцевого самоврядування Чуднівського району, який вимагав і одержав неправомірну вигоду у великому розмірі – 35 000 доларів за надання в оренду 116 га землі", - йдеться у повідомленні.

Сільського голову правоохоронці затримали 26 березня увечері. У посадовця провели обшук, під час якого знайшли в його автомобілі 30 тис. дол.

Читайте також: Столичному чиновнику, який розікрав гроші на реконструкції скверу, оголосили підозру

Зазначається, що це був другий транш із обумовленої раніше суми в розмірі 35 тис. доларів, яку сільський голова вимагав від представника фермерського господарства за вирішення питання про передачу йому в оренду 116 га невитребуваних земельних часток (паїв) за рахунок земель реформованого КСП із розрахунку 300 доларів за 1 гектар землі.

Крім того, під час проведеного у його домоволодінні обшуку було виявлено та вилучено 10 220 доларів, 10 500 грн та 5000 російських рублів, у тому числі частину першого траншу неправомірної вигоди в сумі понад 3500 доларів.

Наразі посадовця затримали. Він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Прокуратура готує документи для повідмлення сільському голові про підозру та направлення до суду клопотання про обрання йому запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-