НАБУ завершило розслідування щодо отримання слідчими Нацполіції $50 тисяч хабара

НАБУ завершило розслідування щодо отримання слідчими Нацполіції $50 тисяч хабара

Укрінформ
Детективи НАБУ завершили розслідування за фактом отримання слідчими Нацполіції хабара у розмірі $50 тисяч.

Про це інформує прес-служба НАБУ.

"Трьом співробітникам Головного управління Національної поліції у місті Києві повідомили про завершення досудового розслідування за фактом одержання ними неправомірної вигоди у розмірі 50 тис. доларів", - йдеться у повідомленні.

У справі фігурують двоє працівників слідчого відділу Подільського управління поліції у ГУНП в Києві та оперуповноважений столичного Управління протидії наркозлочинності. Підозрюваним та їхнім захисникам надано доступ до матеріалів слідства для ознайомлення.

Детективи з’ясували, що з кінця вересня 2018 року слідчі Нацполіції разом з оперуповноваженим вимагали від громадянина, який мав статус підозрюваного у розслідуваному ними кримінальному провадженні за фактом збуту прекурсорів, неправомірну вигоду в розмірі $50 тис. Інакше вони погрожували вчинити дії, пов’язані із обмеженням прав, свобод та законних інтересів підозрюваного.

Читайте також: Працівники СБУ вимагали $110 тисяч хабара

Як повідомлялося, у жовтні 2018 року слідчих Нацполіції та оперуповноваженого затримали за вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах. Про підозру правоохоронцям повідомили співробітники СБУ та Військової прокуратури, які на той час розслідували справу. У листопаді 2018 року підслідність у ній визначили за НАБУ.

Детективи бюро встановили, що підозрювані правоохоронці одержали неправомірну вигоду, що є більш тяжким злочином. Тож на підставі зібраних доказів 15-16 березня 2019 року їм повідомили про зміну підозри — про вчинення злочину, кваліфікованого за ч.4 ст.368 ККУ (“одержання неправомірної вигоди”).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-