Омелян радить ОТГ купувати мобільні комплекси для зважування вантажівок

Омелян радить ОТГ купувати мобільні комплекси для зважування вантажівок

Укрінформ
Міністр інфраструктури Володимир Омелян просить ОТГ Херсонщини купувати мобільні габаритно-вагові комплекси, щоб контролювати вагу вантажівок і вберегти від руйнування ділянку дороги Т04-03 Мар’янське - Берислав, зокрема мостові переходи, що планують капітально відремонтувати.

Про це він заявив у ході робочої поїздки в Херсонську область, спілкуючись з представниками місцевих громад, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«По дорогах і те, що я вас буду просити, як мешканців цього регіону. Перше – це ОТГ, ви повинні це зробити, це набагато більші надходження у ваш бюджет. Друге, про що я вас буду просити, – ви повинні закупити мобільні габаритно-вагові комплекси. Контролювати вагу фур. Бо тут можна зробити злітну смугу, але вона все одно буде зруйнована, якщо буде перевантаження - замість дозволених 40 тонн везтимуть 70-80 тонн», - зазначив Омелян.

За його словами, повноваження контролю у громад, що придбають такий комплекс, є. Вони можуть направити свого представника, якого візьмуть у штат для проведення габаритно-вагового контролю - у 2018 році були внесені відповідні зміни у постанову Кабміну.

«Ми дамо наших інспекторів, але мають бути інспектори з вашої громади так само. Я вважаю це кращий підхід і з точки зору прозорості і відсутності корупції», - зазначив Омелян.

Читайте також: Цьогоріч планують розпочати капремонт мостових переходів на Херсонщині - Омелян

Як повідомляла раніше Державна служба України з безпеки на транспорті, в 2018 році з огляду на значний брак інспекторського складу Укртрансбезпеки постановою Кабінету міністрів від 25.04.2018 № 320 було внесено зміни до пункту 16 Порядку здійснення державного контролю на автомобільному транспорті. Зокрема, габаритно-ваговий контроль проводиться однією посадовою особою Укртрансбезпеки у разі залучення до рейдової перевірки посадових осіб відповідного підрозділу Національної поліції, Укравтодору, підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління Укртрансбезпеки та власника (балансоутримувача) пункту габаритно-вагового контролю, а також посадових осіб органу місцевого самоврядування та/або місцевої держадміністрації.

Як повідомляв Укрінформ, капітальний ремонт мостових переходів на автодорозі Мар’янське – Берислав планують розпочати у 2019 році.

 Фото: Мінінфраструктури

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-