В ОТГ передали 15 автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю

В ОТГ передали 15 автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю

Укрінформ
Уряд передав представникам територіальних громад 15 спеціально обладнаних автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю та дітей з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату.

Участь у передачі спецтранспорту в Києві взяли Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У 2018 році уряд започаткував створення служб перевезень людей з інвалідністю. Було придбано 25 спеціально обладнаних автомобілів, 10 із яких уже передано на місця. Сьогодні передаємо ще 15”, - сказав Гройсман.

За його словами, 2019 року програма буде продовжена. Уже розпочато закупівлю 24 спеціально обладнаних автомобілів.

Читайте також: В Україні 68% населення користуються можливостями децентралізації - Гройсман

Програма щодо стимулювання територіальних громад до створення служб перевезень людей з інвалідністю (соціальне таксі) дозволяє людям, які мають обмеження здатності до пересування, забезпечити можливість доступу до інфраструктури за допомогою спеціалізованого транспорту. Вона є вкрай важливою для усунення бар’єрів у життєдіяльності людей з інвалідністю, у реалізації їх прав та транспортної доступності, особливо людей на візках.

В ОТГ передали 15 автомобілів для перевезення осіб з інвалідністю

До 1 квітня триває прийом заяв від органів місцевого самоврядування для отримання таких автомобілів. Цей захід має на меті поінформувати громадськість про таку можливість та долучити якомога більшу кількість місцевих громад до проекту для ефективного вирішення проблем людей з інвалідністю.

Фото: Данііл Шамкін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-