В Україні 68% населення користуються можливостями децентралізації - Гройсман

В Україні 68% населення користуються можливостями децентралізації - Гройсман

Децентралізація
Укрінформ
На сьогодні 68% населення України користуються можливостями реформи децентралізації.

Про це сказав Прем'єр-міністр України під час виступу на зборах Асоціації об'єднаних територіальних громад, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні 68% населення України живе в умовах нової системи самоврядування і в нових можливостях децентралізації, а решта 32% не мають цих можливостей. Тому наше завдання - 100% України мають формувати спроможні об'єднані територіальні громади", - сказав Гройсман.

Він додав, що це завдання необхідно вирішити у 2020 році.

Читайте також: Гройсман візьме участь у загальних зборах Асоціації ОТГ

Як повідомлялося, 23 січня Кабінет міністрів у рамках посилення можливостей місцевого самоврядування ініціював перехід до нового етапу реформи децентралізації, який передбачає закріплення вже набутих успіхів і формування спроможних громад, зміну територіального устрою, чітке розмежування повноважень та функцій контролю різних рівнів управління, а також активний розвиток форм місцевої демократії. Метою нового етапу є запровадження і закріплення змін до 2020 року – аби провести місцеві вибори вже на новій законодавчій та територіальній основі. Нині в Україні сформовано 876 спроможних громад, місцеві бюджети зросли на порядок – до майже 234 млрд грн. У власність громад передано 1,5 млн га земель сільськогосподарського призначення.

Новий етап передбачає формування 100 спроможних районів і 1600-1800 спроможних громад, закріплення фінансової самодостатності місцевого самоврядування, формування ефективної системи управління, упорядкування системи державного контролю без дублювання функцій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-