Порошенко закликав швидше приступати до зведення нового мосту у Миколаєві

Порошенко закликав швидше приступати до зведення нового мосту у Миколаєві

Укрінформ
Переговори з японською компанією щодо зведення нового мостового переходу через річку Південний Буг у Миколаєві завершені, пора приступити до безпосереднього будівництва.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко під час робочого візиту на Миколаївщину 4 березня, де він взяв участь у засіданні Ради регіонального розвитку області, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вже завершенні переговори з японською компанією щодо будівництва нового мостового переходу через річку Південний Буг. Треба припинити розмови і приступати до будівництва. Це не лише проблема Миколаївської області, а всієї України. Всі знають, що на Одещині побудували трасу Одеса-Рені, але ж далі йде дорога, яка йде через всю Україну. І міст буде значним чином сприяти якісній туристичній, бізнесовій інфраструктурі», - наголосив Петро Порошенко.

Як уже повідомляв Укрінформ, у червні 2018 року компанія JICA (Японія) у Миколаєві презентувала проект будівництва мосту через р.Південний Буг, акцентувавши увагу на основних його складових. Зокрема, міст у цементобетоні має прослужити щонайменше 100 років, розглядається можливість його будівництва з шістьма смугами руху. Крім того мають бути облаштовані придорожні зони.

Читайте також: Україна має повернути суднобудування у Миколаїв — Президент

У Національній транспортній стратегії України на період до 2030 року цей об’їзний міст є одним із пріоритетних завдань. Його мета – знизити вантажопотік та створити зручні умови для жителів регіону та компаній, які тут здійснюють свою діяльність.

Згідно з дослідженнями, інтенсивність руху Варварівським та Інгульським мостами у Миколаєві складає більше 30 тисяч одиниць техніки на добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-