Маріуполь цьогоріч інвестує у розвиток міського транспорту понад 30 мільйонів євро

Маріуполь цьогоріч інвестує у розвиток міського транспорту понад 30 мільйонів євро

Укрінформ
Маріуполь в 2019 році планує інвестувати у розвиток міського транспорту більше 30 млн євро.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в Маріупольській міській раді.

«Завдяки роботі Маріуполя з міжнародними фінансовими інститутами IFC та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) цього року планується придбати 64 автобуси та 72 тролейбуси. Загальний обсяг запланованих інвестицій у розвиток міського транспорту становить більше 30 млн ​​євро», - сказали в міськраді.

Там пояснили, що у цю суму входять кредити ЄБРР (13 млн євро), «Е5Р» (3 млн євро) та «IFC» (12,5 млн євро). Також виділяється грант Фонду чистих технологій (2 млн євро). Кредити та позики надаються на вигідних умовах.

На сесії міської ради 27 лютого депутати дали згоду комунальникам Маріуполя на укладання кредитного договору, за допомогою якого і планується реалізувати важливі інфраструктурні проекти.

Читайте також: У Миколаєві модернізують міський електротранспорт завдяки співпраці з ЄБРР

Маріупольське трамвайно-тролейбусне управління укладе договір з Європейським банком реконструкції та розвитку. Ним передбачається виділення коштів у розмірі 13 млн євро. Вони потрібні, щоб оновити тролейбусний парк. Також передбачається придбати нові тролейбуси з низькими підлогами, реконструювати депо та провести капітальний ремонт контактної мережі.

Раніше Маріуполь вже підписав кредитний договір з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC), і кредит тут становить 12,5 млн євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-