У Миколаєві модернізують міський електротранспорт завдяки співпраці з ЄБРР

У Миколаєві модернізують міський електротранспорт завдяки співпраці з ЄБРР

Фото
Укрінформ
Влада Миколаєва у співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) модернізуватиме міський електротранспорт.

Про це повідомляє відділ інформзабезпечення департаменту міського голови.

«Заступник міського голови Миколаєва Юрій Андрієнко провів робочу зустріч з представниками ЄБРР, під час якої обговорили питання модернізації міського електротранспорту», - йдеться у повідомленні.

За словами Андрієнка, розвиток сфери пасажирських перевезень Миколаєва є одним з пріоритетів міської влади. Місто, зокрема, приступило до реалізації проекту будівництва тролейбусної лінії на Намиві (житловий масив, побудований у 1980-их - ред.), на стадії розробки знаходиться аналогічний проект, який дасть можливість зв'язати тролейбусним сполученням Корабельний район з іншою частиною Миколаєва. Крім того, нещодавно між містом і компанією «Ексімлізінг» підписано договір про придбання нових 23 пасажирських автобусів на умовах фінансового лізингу.

У свою чергу, банкір ЄБРР Ольга Кравець зазначила, що на даний момент сторони підійшли до фінального етапу підготовки проекту з розвитку електротранспорту Миколаєва. На підставі отриманих даних була розроблена інвестиційна програма. І мета сьогоднішньої зустрічі - узгодити її деталі.

А менеджер відділу супроводу договорів компанії Ernst & Young Тетяна Войтович розповіла, що фахівці здійснили детальний аналіз громадського транспорту Миколаєва, провели оцінку фінансової діяльності КП «Миколаївелектротранс», вивчили технічний стан його рухомого складу і відповідної інфраструктури. За її словами, в цілому кредитні кошти ЄБРР, які планується надати місту, пропонується направити на кілька напрямків.

По-перше, це закупівля сучасних тролейбусів. За рахунок кредитної лінії мають намір придбати 50 одиниць, вся техніка буде пристосована для перевезення людей з обмеженими можливостями і відповідатиме сучасним вимогам енергоефективності.

Наступний напрямок фінансування - модернізація тролейбусного депо, яке було побудовано ще в 1958 році.

Читайте також: У Дніпрі придбають 44 нових тролейбуси завдяки кредиту ЄБРР

Крім того, за рахунок коштів банку пропонується реконструювати і модернізувати тролейбусну інфраструктуру. При цьому пропонується частину робіт фінансувати за рахунок міського бюджету. В рамках цього напрямку планується привести до ладу 11 аварійних ділянок контактної мережі, замінити 220 опор і реконструювати контактну мережу в районі кільця, розташованому на розі пр. Центрального і вул. Пушкінської. Також гроші планується вкласти в модернізацію тягової підстанції і низки інших об'єктів тролейбусної інфраструктури.

Фото: сайт міськради

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-