У Дніпрі придбають 44 нових тролейбуси завдяки кредиту ЄБРР

У Дніпрі придбають 44 нових тролейбуси завдяки кредиту ЄБРР

Укрінформ
У Дніпровській міськраді відбулося підписання кредитного договору між КП «Дніпровський електротранспорт» та Європейським банком реконструкції та розвитку на суму 13 млн євро.

Ці гроші призначені для придбання 44-х нових тролейбусів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Завдяки цим тролейбусам ми плануємо в цьому році змінити три маршрути. Зокрема, додати маршрут на житловий масив Сонячний та Придніпровськ, і продовжити маршрут до жилового масиву Перемога-6», - сказав заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко, який був уповноважений поставити підпис під угодою.

На думку керівника сектора інфраструктури в Україні Європейського банку реконструкції та розвитку Марака Магалецького, наступним кроком можливо буде оновлення трамваїв у місті.

Читайте також: Мінфін закликав прискорити реалізацію інфраструктурних проектів на кошти МФО

Раніше агентство повідомляло, що міська рада Дніпра погодила умови кредитування від Європейського банку реконструкції та розвитку на оновлення тролейбусного парку. Зокрема, 11,5 мільйона євро кредиту місту надасть Європейський Банк Реконструкції та Розвитку. Ще 1,5 мільйона євро - це частина Фонду чистих технологій. Кредит береться на 12 років, пільговий період – 2 роки. Таким чином у Дніпрі зможуть оновити 50% рухомого складу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-