Мінфін закликав прискорити реалізацію інфраструктурних проектів на кошти МФО

Мінфін закликав прискорити реалізацію інфраструктурних проектів на кошти МФО

Укрінформ
Успішна реалізація проектів за кошти міжнародних фінансових організацій (МФО) дасть можливість залучити в Україну більше фінансових ресурсів, тому важливо прискорити виконання цих проектів.

Про це на засіданні уряду сказала міністр фінансів Оксана Маркарова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Раніше вибірка коштів ( МФО - ред.) була надзвичайно низькою. За останні 4 місяці ми зрушили цей процес з місця. У цьому році 100% коштів міжнародних фінансових організацій буде використано. Як тільки ми покажемо, що можемо використовувати довгі і дешеві обсяги фінансування, ми зможемо витрачати ще більше", - сказала Маркарова.

Вона запевнила, що Міністерство фінансів підтримуватиме інфраструктурні проекти.

"Попри те, що ми фінансуємо з бюджету більше, ніж фінансувалося будь-коли з бюджету, кошти МФО дадуть нам змогу швидко додати необхідні ресурси. Хочу всіх колег закликати пришвидшити реалізацію проектів", - додала Маркарова.

Читайте також: Укренерго перейшло в управління Міністерства фінансів

Як повідомлялося, у грудні минулого року Кабінет міністрів схвалив Концепцію підвищення ефективності впровадження спільних з МФО проектів. На той час в Україні портфель МФО (у тому числі KfW та Euratom) складався із 34 проектів загальною вартістю 2,4 млрд доларів США та 5,3 млрд євро, які залучені як позика державою або під державні гарантії, зокрема: 8 проектів, що фінансуються Світовим банком, в тому числі 3 проекти з фінансуванням Фонду чистих технологій; 8 проектів, що фінансуються ЄБРР, з одним проектом, що фінансується спільно з Euratom; 15 проектів, що фінансуються ЄІБ; 3 проекти, що фінансуються KfW.

У Мінфіні зазначали, що станом на 1 грудня 2018 року рівень вибірки по діючих проектах МФО є нерівномірним і становить 48,22% для ЄБРР, 27,02% - для Світового банку, 15,6% - для ЄІБ, 4,9% - для KfW .

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-