Укренерго перейшло в управління Міністерства фінансів

Укренерго перейшло в управління Міністерства фінансів

Укрінформ
Міністерство фінансів України отримало право на управління державним підприємством «НЕК «Укренерго».

Про це повідомляється на сайті Мінфіну.

«Відповідний акт приймання-передачі було підписано Комісією з питань передачі цілісного майнового комплексу ДП «НЕК «Укренерго», створеною Мінфіном на виконання розпорядження КМУ від 14.11.2018 № 1001, 4 лютого 2019 року. З моменту підписання документа Укренерго перейшло зі сфери Міністерства енергетики та вугільної промисловості до Міністерства фінансів», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, стратегічне управління та контроль за діяльністю Укренерго здійснюватиме наглядова рада компанії. «До її складу увійшли чотири незалежні члени, які є досвідченими професіоналами і мають значний міжнародний досвід трансформаційних процесів в енергетиці, а також три представники держави», - поінформували у Мінфіні.

Повідомляється також, що завданням Міністерства фінансів є прискорити процес корпоратизації Укренерго. Це дозволить досягти значного прогресу в імплементації законодавства про ринок електроенергії, уможливить сертифікацію Укренерго як незалежного оператора системи передачі електроенергії та дозволить відокремити контроль за виробництвом електроенергії та її передачею. Це питання є умовою щодо отримання Україною другого траншу кредитних коштів у сумі 500 млн євро в рамках Меморандуму про взаєморозуміння з ЄС.

Читайте також: Укренерго реалізовує інвестпроектів на понад 1,5 мільярда євро

Як повідомляв Укрінформ, ДП «НЕК «Укренерго» реалізовує більше 100 інвестиційних проектів на загальну суму понад 1,5 млрд євро. Усі ці проекти націлені на модернізацію української енергосистеми, її підготовку до інтеграції з європейською та перетворення Укренерго на оператора системи передачі європейського зразка.

14 листопада 2018 року Кабінет міністрів своїм рішенням передав ДП «НЕК «Укренерго» в управління Міністерству фінансів України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-