Підготовку моряків треба перенести ближче до портів - Порошенко

Підготовку моряків треба перенести ближче до портів - Порошенко

Укрінформ
Президент Петро Порошенко вважає, що заклади підготовки кадрів моряків треба максимально наблизити до портових міст, де є значний попит на здобуття морських професій.

Тому був здивований, що Ізмаїльський центр підготовки і сертифікації моряків було ліквідовано, а тисячі молодих людей вимушені в останні роки звертатись з метою переатестації аж до Одеси, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вислухавши прохання мера Ізмаїла Андрія Абрамченка щодо поновлення діяльності Центру під час наради з питань розвитку морегосподарського комплексу України, глава держави, який знаходиться в Ізмаїлі у рамках робочої поїздки на Одещину, запропонував міністру інфраструктури Володимиру Омеляну розглянути це актуальне питання.

"Ми щойно обмінялись думками з міністром інфраструктури Омеляном щодо проблем з підготовкою й атестацією близько семи тисяч моряків. Було вирішено розглянути можливість поновлення роботи Ізмаїльського центру підготовки і сертифікації моряків", - сказав Порошенко.

Читайте також: Україна не дасть Росії окупувати Азовське море - Порошенко

На нараді також погоджено питання відкриття нових морських спеціальностей у Дунайському інституті Національного університету "Одеська морська академія".

Ректор вишу Михайло Міюсов запевнив Петра Порошенка, що викладацький колектив університету готовий найближчим часом забезпечити в Ізмаїлі випуск кадрів за новими морськими спеціальностями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-