Адвокат Дронова вимагає відводу експертів, що визначали швидкість авто Зайцевої

Адвокат Дронова вимагає відводу експертів, що визначали швидкість авто Зайцевої

Укрінформ
Київський райсуд Харкова у справі про смертельне ДТП, внаслідок якого загинули шість осіб, викликав до суду харківських експертів, що проводили експертизу фігурантки справи Олени Зайцевої, аби повторно розглянути питання щодо їхнього відводу у їхній присутності.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у суді.

"У суді присутні обидва обвинувачених - Олена Зайцева і Геннадій Дронов, а також прокурори, адвокати та семеро постраждалих, включаючи тих, які прибули з інших областей. Суд розглянув клопотання Сергія Перепелиці - адвоката фігуранта справи Геннадія Дронова - про повторний відвід експертів Харківського НДІ судової експертизи імені Бокаріуса, які проводили автотехнічну експертизу в рамках справи, але не зуміли дати відповідь про швидкість руху автомобіля Зайцевої. Незважаючи на те, що прокурори і адвокати Зайцевої виступили проти, суд прийняв рішення викликати на наступне засідання всіх чотирьох експертів, щоб розглянути питання про відвід у їхній присутності", - відзначили у суді.

Водночас, додали у суді, суд відмовив адвокату Перепелиці у клопотанні про допит у суді в якості свідка слідчого Ігоря Волкова. Суд також відмовив Перепелиці у виклику до суду для надання пояснень експертів із Дніпра, які визначили швидкість руху автомобіля Зайцевої у 106 км/год.

Наступне засідання суду відбудеться 30 січня.

Як повідомляв Укрінформ, 23 січня Київський райсуд Харкова у справі про смертельне ДТП на вулиці Сумській 18 жовтня 2017 року долучив до справи клопотання адвоката постраждалих Лариси Матвєєвої про відвід харківських експертів, що проводили експертизу стану Зайцевої після аварії, які обмежилися висновком: "Опіати є, але під сумнівом факт наркотичного сп'яніння".

Читайте також: Троє експертів розповіли суду про кодеїн в аналізах Зайцевої

22 січня Київський райсуд Харкова у цій справі допитав лікаря-нарколога Олену Федірко, яка після ДТП першою провела огляд Зайцевої на предмет наявності опіатів і раніше до суду не з'являлася. Федірко підтвердила наявність опіатів, зафіксовану нею в акті огляду, але у неї немає впевненості щодо наркотичного сп'яніння.

8 січня Київський райсуд Харкова розцінив результати автотехнічної експертизи швидкості руху автомобіля Lexus Олени Зайцевої, проведеної у НДІ судових експертиз м.Дніпро, як належний доказ. З експертизи випливає, що Дронов розпочав рух на червоно-жовтий сигнал світлофора, а встановлена швидкість машини Зайцевої - 106 км/год, і ці дані знаходяться у причинно-наслідковому зв'язку з фактом ДТП.

19 грудня 2018 року Київський райсуд Харкова продовжив арешт як запобіжний захід для Олени Зайцевої та Геннадія Дронова до 16 лютого 2019 року.

26 жовтня медкомісія, створена за заявою захисту Зайцевої, що у неї постравматична енцефалопатія головного мозку, визнала: у Зайцевої немає патологій і вона може перебувати у СІЗО.

31 липня адвокат постраждалих Лариса Матвєєва заявила у суді, що обвинувачена Олена Зайцева на момент аварії перебувала у стані наркотичного сп'яніння: така відповідь із профільного центру МОЗ.

Зайцева і Дронов звинувачуються за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, внаслідок якого загинули кілька людей) Кримінального кодексу України з санкцією до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-