Троє експертів розповіли суду про кодеїн в аналізах Зайцевої

Троє експертів розповіли суду про кодеїн в аналізах Зайцевої

Укрінформ
Київський райсуд Харкова у справі про смертельне ДТП 18 жовтня 2017 року, коли загинули шестеро осіб, прийняв клопотання адвоката потерпілих Лариси Матвєєвої про визнання акта додаткової судово-медичної експертизи фігурантки справи Олени Зайцевої неприпустимим.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в суді.

"На засіданні були присутні обидва фігуранти справи - Олена Зайцева і Геннадій Дронов, прокурори, адвокати обвинувачених і потерпілих. За наполяганням адвоката потерпілих Лариси Матвєєвої суд допитав трьох експертів Харківського обласного бюро судово-медичної експертизи, які здійснили додаткову експертизу Олени Зайцевої. На суді експерт Ігор Карамушкін свідчив, що особисто фігурантку не оглядав, діяв як консультант і згодний з висновками експертів. У той же час, експерт Любов Рибалко повідомила, що знайдений у Зайцевої кодеїн може бути елементом як окремого засобу, так і групи лікарських засобів. На питання Матвєєвої, скільки кодеїну має бути в сечі, щоб встановити факт наркотичного сп'яніння, експерт відповіла, що кількісного визначення вони не робили. Експерт Володимир Чураєв показав, що взагалі не досліджував кількість кодеїну в сечі Зайцевої. У результаті адвокат Матвєєва подала клопотання про відвід експертів і визнання акта експертизи неприпустимим", - наголосили в суді.

Читайте також: Нарколог підтверджує опіати в аналізах Зайцевої, але заперечує наркотичне сп'яніння

Суддя, повідомили в суді, прийняв клопотання Матвєєвої і долучив його до матеріалів справи.

Наступне засідання суду відбудеться 28 січня о 14:00.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 22 січня Київський райсуд Харкова у справі про смертельне ДТП на вулиці Сумській 18 жовтня 2017 допитав лікаря-нарколога Олену Федирко, яка після ДТП першою провела огляд Зайцевої на предмет наявності опіатів і раніше в суд не з'являлась. Федирко підтвердила інформацію щодо опіатів, зафіксовану нею в акті при огляді Зайцевої, але у неї немає впевненості щодо наркотичного сп'яніння.

8 січня Київський райсуд Харкова розцінив результати автотехнічної експертизи швидкості руху автомобіля Lexus Олени Зайцевої, проведеної в Дніпропетровському НДІ судових експертиз, як належний доказ. З експертизи випливає, що Дронов почав рух на червоно-жовтий сигнал світлофора, а встановлена швидкість машини Зайцевої - 106 км/год, і ці дані перебувають у причинно-наслідковому зв'язку з фактом ДТП.

19 грудня 2018 року Київський райсуд Харкова продовжив арешт як запобіжний захід для Олени Зайцевої та Геннадія Дронова до 16 лютого 2019 року.

26 жовтня медкомісія, створена за заявою захисту Зайцевої, що в неї посттравматична енцефалопатія головного мозку, визнала: у Зайцевої немає патологій, і вона може перебувати в СІЗО.

31 липня адвокат потерпілих Лариса Матвєєва заявила в суді, що обвинувачена Олена Зайцева на момент аварії перебувала в стані наркотичного сп'яніння: така відповідь з профільного центру МОЗ.

Зайцева і Дронов звинувачуються за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) КК України з санкцією до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-