Нарколог підтверджує опіати в аналізах Зайцевої, але заперечує наркотичне сп'яніння

Нарколог підтверджує опіати в аналізах Зайцевої, але заперечує наркотичне сп'яніння

Відео
Укрінформ
Суд переніс на 23 січня допит експертів Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз, які проводили додаткове дослідження фігурантки справи про смертельну ДТП Олени Зайцевої.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли в суді.

"На суді були присутні обидва фігуранти справи: Олена Зайцева і Геннадій Дронов, а також сторони обвинувачення, захисту, потерпілі. Була присутня і лікар-нарколог Олена Федірко, яка після ДТП перша провела огляд Зайцевої на предмет наявності опіатів. Експерти, викликані до суду за клопотанням адвоката потерпілих Лариси Матвєєвої, не з'явилися з поважних причин. Суд допитає їх завтра, 23 січня", - відзначили в суді.

Що стосується лікаря-нарколога Олени Федірко, то, як сказали в суді, вона заявила, що раніше не знала про виклик до суду, перебувала в Харківській області і на засідання прибула як свідок.

Читайте також: Суд не схотів слухати експертів, які заявили про шалену швидкість Зайцевої під час ДТП

"Федірко підтвердила інформацію щодо опіатів, зафіксовану нею в акті під час огляду Зайцевої. Вона показала, що біологічні матеріали - кров і сечу - у Зайцевої брали двічі: спочатку в присутності поліцейських і слідчих, потім, близько 03:00, вже за розпорядженням прокуратури, - в будівлі слідчого управління. За словами Федірко, алкоголю у Зайцевої не виявлено, щодо наркотичного сп'яніння немає впевненості, оскільки зазначене зовні звуження зіниць очей могло бути викликано і струсом головного мозку. Федірко стверджує, що у неї не було підстав вносити недостовірну інформацію в документи щодо Зайцевої", - пояснили в суді.

Були також допитані потерпілі - Ігор Берченко, який втратив в аварії дочку, і постраждала Оксана Євтєєва, чоловік якої загинув на місці ДТП. Обидва висловили сумнів у каятті фігурантів справи.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 18 жовтня 2017 року сталася ДТП на вулиці Сумській у Харкові, в якій постраждало 11 пішоходів. На місці загинули п'ятеро людей і ще одна постраждала померла у лікарні. Учасники ДТП, водії Олена Зайцева і Геннадій Дронов, обвинувачуються за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули кілька людей) КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-