Суд не схотів слухати експертів, які заявили про шалену швидкість Зайцевої під час ДТП

Суд не схотів слухати експертів, які заявили про шалену швидкість Зайцевої під час ДТП

Укрінформ
Київський райсуд Харкова у справі про смертельну ДТП 18 жовтня 2017 року, коли на місці загинули п'ятеро людей, ще одна жінка померла в лікарні, відмовився викликати на допит експертів Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз, які встановили швидкість руху авто фігурантки справи Олени Зайцевої 106 км /год.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у суді.

"Суддя Віктор Попрас відмовив Сергію Перепелиці - адвокату другого фігуранта справи Геннадія Дронова - у виклику до суду експертів з Дніпра, щоб вони роз'яснили свої розрахунки швидкості руху авто Зайцевої. За словами адвоката, ці роз'яснення можуть вплинути на позицію прокуратури і, можливо, стануть підставою для зміни обвинувального акту. Проте суддя роз'яснив, що виклик експертів - право суду, і на виклику наполягає тільки захист Дронова. До того ж, прокурор і без виклику експертів може врахувати висновки експертизи", - зазначили у суді.

У той же час, додали в суді, адвокат потерпілих Лариса Матвєєва попросила суд допитати експертів Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз, які проводили додаткову експертизу Зайцевої: "Суд вирішив викликати на допит цих експертів".

Чергове засідання суду відбудеться 22 січня.

Читайте також: ДТП у Харкові: автоекспертизу визнали належним доказом проти Зайцевої

Як повідомляв раніше Укрінформ, 8 січня Київський райсуд Харкова у справі про смертельне ДТП на вулиці Сумській 18 жовтня 2017 року розцінив результати автотехнічної експертизи швидкості руху автомобіля Lexus Олени Зайцевої, проведеної у Дніпропетровському НДІ судових експертиз, як належний доказ. Із експертизи випливає, що Дронов почав рух на червоно-жовтий сигнал світлофора, а встановлена швидкість машини Зайцевої - 106 км /год, і ці дані знаходяться в причинно-наслідковому зв'язку з фактом ДТП.

Тоді ж прокурор поставив під сумнів результати експертизи, так як, за його словами, експерти не мають необхідної спеціалізації, а сторона захисту Зайцевої визнала експертизи затягуванням справи.

Зайцева і Дронов звинувачуються за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, у результаті якого загинуло кілька людей) КК України з санкцією до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-