ДТП у Харкові: автоекспертизу визнали належним доказом проти Зайцевої

ДТП у Харкові: автоекспертизу визнали належним доказом проти Зайцевої

Укрінформ
Київський райсуд Харкова розцінив результати автотехнічної експертизи швидкості руху автомобіля Lexus Олени Зайцевої, проведеної в Дніпропетровському науково-дослідному інституті судових експертиз як належний доказ.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"У залі засідання присутні Олена Зайцева, Геннадій Дронов, їхні захисники, а також представники сторони потерпілих. Суд розглянув результати автотехнічної експертизи, з якої випливає, що Дронов почав рух на червоно-жовтий сигнал світлофора, і тому у нього немає переваги в русі. Встановлена швидкість машини Зайцевої - 106 км /год", - зазначили в суді.

Дані експертизи, додали в суді, знаходяться в причинно-наслідковому зв'язку з фактом ДТП.

"Прокурор поставив під сумнів результати експертизи, так як, за його словами, експерти не мають необхідної спеціалізації, і запропонував визнати ці результати неналежним доказом. Про це просила і сторона захисту Зайцевої. Водночас, представники потерпілих висловилися за долучення результатів до справи як належний доказ", - пояснили в суді.

Суддя відхилив клопотання прокурора й адвокатів Зайцевої і заявив, що оцінить експертизу як належний доказ під час ухвалення рішення.

У суді оголошено перерву до 15 січня 2019 року.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 4 січня оприлюднено дані поліції про те, що автошколу, в якій навчалася Олена Зайцева, можуть позбавити державної акредитації: школа не є установою професійної освіти, не має ліцензії і не може видавати документи державного зразка. Судячи з журналу обліку слухачів, навчання триває 2 - 2,5 місяці, і Зайцева була відсутня на п'яти заняттях протягом жовтня-листопада 2015 року.

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: поліція з'ясувала, як Зайцева навчалась у автошколі

28 грудня 2018 року начальник ГУ Нацполіціі в Харківській області генерал поліції Олег Бех повідомив, що поліція продовжує шукати зниклого лікаря-нарколога Олену Федірко, яка першою оглядала Зайцеву після ДТП на предмет наявності опіатів. За даними поліції 11 вересня Федірко не з'явилася на засідання суду, оскільки виїхала на окуповану зону.

19 грудня 2018 року Київський райсуд Харкова продовжив арешт як запобіжний захід для фігурантів справи Олени Зайцевої та Геннадія Дронова до 16 лютого 2019 року.

26 жовтня медкомісія, створена за заявою захисту Зайцевої, що у неї постравматична енцефалопатія головного мозку, визнала: у Зайцевої немає патологій, і вона може перебувати у СІЗО.

Олена Зайцева і Геннадій Дронов звинувачуються за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинуло кілька людей) КК України з санкцією до 10 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-