На Луганщині у чотири рази частіше стали скаржитися на домашнє насильство

На Луганщині у чотири рази частіше стали скаржитися на домашнє насильство

Укрінформ
Порівняно з 2015 роком у 2018-му в Луганській області в 4,6 рази більше зареєстровано офіційних звернень з приводу насильства в сім’ях.

Такі дані були оприлюднені на сьогоднішній нараді в Луганській обласній державній адміністрації, повідомляє прес-служба ОДА.

«Так, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук повідомила, що в області на постійній основі фіксується збільшення кількості офіційних звернень за фактами вчинення домашнього насильства: якщо у 2015 році було усього 622 звернення, то у 2018 році – 2889», - йдеться в повідомленні.

Така статистика свідчить про поступовий вихід тематики насильства зі сфери приватності та руйнування стереотипів, що існують у цій сфері.

Читайте також: В Австрії введуть екстрений номер допомоги жінкам

Також учасники наради були поінформовані про роботу семи мобільних бригад психосоціальної допомоги постраждалим від насильства, про плани зі створення спеціалізованих притулків.

Розглядалося питання щодо прийнятих змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України щодо посилення відповідальності за вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі, який набрав чинності 11 січня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-