В Австрії введуть екстрений номер допомоги жінкам

В Австрії введуть екстрений номер допомоги жінкам

Укрінформ
Уряд Австрії прийме низку заходів, включаючи введення екстреного трицифрового номера допомоги, з метою запобігання насильства щодо жінок та надання допомоги потерпілим.

Про це повідомила під час прес-конференції у Відні у четвер міністр у справах жінок, сім'ї та молоді Джуліана Богнер-Штраус, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Як першийо захід буде введений трицифровий номер для жінок. Екстрений номер допомоги жінкам, який так само як номера служб екстреної допомоги - поліції, пожежної служби, служби порятунку – є тризначним. Номер, який кожен може запам’ятати і відразу набрати: 365 днів на рік, 24 години на добу там надаватимуть конкретну допомогу, включаючи консультації", - заявила Богнер-Штраус.

Реалізація відповідної ініціативи вже обговорена з міністром інфраструктури країни.

Читайте також: В Австрії пропонують позбавляти статуса біженця навіть за крадіжку в магазині

Загалом на прес-конференції у Відні було анонсовано чотири конкретні заходи для боротьби з насильством проти жінок. Серед них - введення "жіночого" екстреного номера допомоги, створення тимчасового житла для жінок, які потерпіли від насильства і потребують окремого проживання, у т.ч. поза межами своєї федеральної землі. Крім того, очікується створення у федеральних землях консультаційних центрів для жінок і дівчат, які стали жертвами насильства, у т.ч. сексуального. Також планується введення в шкільну програму обговорення теми "відносини без насильства".

Австрійський уряд вирішив вжити пакет заходів для боротьби з насильство проти жінок на тлі зростання відповідних актів насильства в країні з 2015 року, коли був пік потоку біженців. Так, у минулому році в країні було вбито 41 жінку, а лише за 14 днів нинішнього року в країні відбулося 4 вбивства жінок. При чому, в більшості випадків вбивцям були особи з міграційним минулим

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-