В Австрії пропонують позбавляти статуса біженця навіть за крадіжку в магазині

В Австрії пропонують позбавляти статуса біженця навіть за крадіжку в магазині

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Австрії Герберт Кікль закликав позбавляти притулку біженців у випадку скоєння ними не лише особливо тяжких злочинів, а й будь-яких інших кримінальних злочинів.

Ідею посилення відповідних положень в законодавстві про біженців підтримали у середу і федеральний канцлер Австрії Себастіан Курц та віце-канцлер Гайнц-Крістіан Штрахе, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У нас надзвичайна ситуація. І це вимагає, щоб ми подумали про нові заходи", – заявив міністр від правопопулістської "Австрійської партії свободи".

За словами Кікля, зміни в процедурі надання та позбавлення статусу біженців потрібні як на рівні ЄС, так і в самому австрійському законодавстві про притулок. На запитання, чи потрібно позбавляти статусу навіть у разі вчинення крадіжки в магазині, міністр відповів: "Чим нижчий поріг, тим краще". Також він не виключив можливість депортації сирійських біженців назад до Сирії, сказавши, що потрібно "бути трохи креативним" в цьому плані.

Читайте також: Трамп обіцяє спростити отримання громадянства США для талановитих людей

Канцлер Себастіан Курц також висловився на підтримку депортації біженців, які порушили закон в Австрії.

Віце-канцлер Гайнц-Крістіан Штрахе заявив, що в законодавстві країни потрібні зміни, які б передбачали депортацію біженців у випадку скоєння ними тяжких злочинів або кількох злочинів невеликої тяжкості.

У МВС Австрії заявили у середу, що наразі розробляють "усі варіанти" в плані посилення процедури позбавлення притулку. Окрім роботи на національному рівні, також планується долучити до цього Єврокомісію та Раду ЄС, де наразі головує Румунія.

фото: Global Look Press/Nicolas Economou

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-