Керівника Служби автодоріг на Франківщині підозрюють в розтраті 105 мільйонів

Керівника Служби автодоріг на Франківщині підозрюють в розтраті 105 мільйонів

Укрінформ
На Івано-Франківщині вручено повідомлення про підозру одному з керівників Служби автомобільних доріг за фактом розтрати бюджетних коштів на суму понад 105 млн грн.

Про це інформує прес-служба Генпрокуратури.

"Досудовим розслідуванням встановлено завищення у два рази ціни на окремі матеріальні ресурси, використані при виконанні ремонтних робіт, що призвело до завдання збитків державному бюджету на суму понад 105 млн грн. У кримінальному провадженні одному з керівників Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області вручено повідомлення про підозру у привласненні і розтраті майна", - йдеться у повідомленні.

Кошти передбачалися на проведення поточного середнього ремонту автомобільної дороги Н-10 «Стрий-Мамалига». Наразі досудове розслідування триває, санкція інкримінованої статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років із конфіскацією майна.

Раніше ЗМІ повідомляли, що 22 грудня 2018 року суд обрав запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 881 тис. грн. для заступника начальника Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області.

Читайте також: У Харківському університеті розказали про вбитих студенток

У 2016 році за результатами тендеру між Службою автодоріг в Івано-Франківській області в особі першого заступника начальника і ТОВ «ПБС» укладено договір на поточний середній ремонт автомобільної дороги Стрий-Мамалига вартістю 717,7 млн грн.

Згідно з висновком експертів Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, чиновник погодив вартість будівельних матеріалів, завищену на 105 млн грн. Йому повідомлено про підозру у розтраті майна в особливо великих розмірах, за ч. 5 ст. 191 КК України. Cправою займаються слідчі Національної поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-