У Харківському університеті розповіли про вбитих студенток

У Харківському університеті розповіли про вбитих студенток

Укрінформ
Обидві студентки з Туреччини, які загинули від руки невідомого вбивці у Харкові, цієї осені почали навчатися на медичному факультеті Харківського університету імені Каразіна.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів директор Інституту міжнародної освіти університету імені Каразіна Олексій Навроцький.

"Обидві дівчини - їхні імена Букет, їй 22 роки, і Зейнеп, їй 20 років, минулого року закінчили наше підготовче відділення разом з іншими іноземцями, а восени зараховані на перший курс медичного факультету університету. Про першу сесію не йдеться, у всіх недавніх випускників підготовчого відділення ще триває навчальний процес, але обидві дівчини відомі виключно сумлінним ставленням до навчання. Обидві характеризуються позитивно і в побуті, ми жодного разу не отримували інформацію про будь-які проблеми їхніх взаємовідносин з однокурсниками", - зазначив Навроцький.

За його словами, батьки обох дівчат інформовані про те, що сталося: "Поки тривають слідчі дії, говорити про їхній приїзд до Харкова рано. Проте, університет готовий надати необхідну допомогу у вирішенні питань про транспортування тіл студенток на батьківщину".

Читайте також: У Харкові поліція знайшла вбитими двох іноземних студенток

Як повідомляв Укрінформ, 3 січня близько 09:30 до Київського райвідділу поліції міста Харкова зателефонував 19-річний чоловік з проханням встановити місцезнаходження його подруг, з якими він вчиться в університеті імені Каразіна. Обидві студентки з 31 грудня не відповідали на телефонні дзвінки.

В орендованій квартирі багатоповерхового житлового будинку на вулиці Валентіновській у Київському районі Харкова співробітники поліції знайшли тіла двох молодих жінок з колото-різаними ранами в області горла.

Розпочато розслідування в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 115 КК України ("Умисне убійстов) з санкцією від 10 до 15 років позбавлення волі.

Інформацію у мережі, що у вбивстві підозрюється громадянин Туреччини, 1992 року народження, відомий як фітнес-тренер, у поліції спростували.

У поліції також не підтверджують інформацію про те, що жінка, яка здавала квартиру на Валентинівській, померла десять днів тому за нез'ясованих обставин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-