У «Південному» ввели в дію новий цех електровипробувань космічних апаратів

У «Південному» ввели в дію новий цех електровипробувань космічних апаратів

Відео
Укрінформ
У ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля» (м Дніпро) побудовано та введено в експлуатацію цех збирання й електровипробувань космічних апаратів.

Про це повідомила прес-служба ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля» у Facebook.

"Наприкінці 2018 року уряд схвалив проект Закону України «Про затвердження Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2019-2023 роки». Саме завдяки новому цеху космічних апаратів, побудованому на базі конструкторського бюро «Південне», буде можлива реалізація комплексу робіт космічної програми щодо створення супутників дистанційного зондування Землі серії «Січ», космічних апаратів наукового призначення типу «Мікросат» та YuzhSat, технологічних мікро- і наносупутників, перспективних космічних апаратів для орбітального сервісного обслуговування», - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що вже сьогодні у КБ «Південне» проводиться складання льотних зразків космічних апаратів: «Січ-2-1» (КА дистанційного зондування Землі), YuzhSat (КА для космічного експерименту наукового проекту «Аерозоль») та «Мікросат» (КА багатозонального моніторингу динамічних процесів в іоносфері).

Читайте також: 20 облгазів перевірять через зайві суми в платіжках

Загальна площа нового цеху КА - 1000 квадратних м, з яких майже 300 квадратних м займає робочий зал чистого приміщення, в якому система вентиляції і кондиціонування постійно забезпечує температуру 18-25 градусів C і клас чистоти повітря 100 тис. відповідно до міжнародного стандарту ISO 14644-1:2015. Такі високі вимоги необхідні для попередження попадання пилу на оптичні та інші системи супутників.

На підприємстві відзначають, що наявність в КБ «Південне» такого цеху дозволить зберегти в Україні можливість виробництва космічних апаратів і створити на підприємстві замкнутий цикл розробки, виготовлення та випробування супутників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-