20 облгазів перевірять через зайві суми в платіжках

20 облгазів перевірять через зайві суми в платіжках

Укрінформ
Нацкомісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, звернулася із запитом в Державну регуляторну службу щодо погодження проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільчих мереж. 

Про це заявила голова НКРЕКП Оксана Кривенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Споживач має бути почутий, а рішення НКРЕКП - виконуватися. На підставі численних звернень громадян через донарахування їм обсягів природного газу, які враховують об’єми приведення до стандартних умов, звернулась із запитом у Державну регуляторну службу щодо погодження проведення позапланових перевірок 20 операторів газорозподільчих мереж", - сказала Кривенко.

Вона додала, що на порушників може очікувати максимальний штраф у 850 тисяч гривень.

Зокрема, НКРЕКП планує здійснити перевірки ПАТ "Вінницягаз", ПАТ "Волиньгаз", ПАТ "Дніпрогаз", ПАТ "Дніпропетровськгаз", ПАТ "Житомиргаз", ПАТ "Закарпатгаз", ПАТ "Запоріжгаз", ПАТ "Житомиргаз", ПАТ "Київоблгаз", ПАТ "Криворіжгаз", ПАТ "Львівгаз", ПАТ "Миколаївгаз", ПАТ "Рівнегаз", ПАТ "Сумигаз", ПАТ "Тисменицягаз", ПАТ "Харківгаз", ПАТ "Харківміськгаз", ПАТ "Хмельницькгаз", ПАТ "Чернівцігаз", ПАТ "Чернігівгаз".

Читайте також: Україна за три квартали 2018 року скоротила споживання газу на 2% - Нацкомісія

Як повідомлялося, у листопаді більшість побутових споживачів України отримали від постачальників газу (газзбутів) платіжки з донарахуваннями за жовтень та попередженням про донарахування за три попередні роки зі значними сумами. Їх причиною газзбути назвали «приведення обсягу газу до еталонних умов вимірювання», начебто на вимогу Нафтогазу. Нафтогаз, у свою чергу, наголошував, що жодним чином не причетний до цього рішення і засуджує такі дії.

НКРЕКП заборонила облгазам приводити до стандартних об'єми природного газу, використаного побутовими споживачами, та здійснювати донарахування у платіжках.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман раніше закликав споживачів платити лише за лічильниками газу та ініціював перевірку облгазів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-