У Краматорську перевірили бомбосховища, більшість - не готові

У Краматорську перевірили бомбосховища, більшість - не готові

Воєнний стан
Укрінформ
У Краматорську з 90 сховищ для населення (бомбосховищ; захисних споруд цивільного захисту) більша частина наразі не готова до використання.

Про це повідомило Управління з питань цивільного захисту міста Краматорська.

«За результатами комплексних перевірок, з 90 сховищ повністю готові до використання – 6, обмежено готові – 35, не готові – 49. Значна кількість неготових до використання захисних споруд обумовлюється тим, що 21 сховище перебуває у постійно підтопленому стані внаслідок високого рівня грунтових вод, 4 сховища внаслідок ліквідації підприємств (молокозавод, цегляний завод, пивзавод) опинилися безгосподарними, 2 сховища взято на облік помилково, оскільки фактично не існують (наразі проводиться робота щодо зняття з обліку цих сховищ)», - йдеться у повідомленні.

З метою підвищення рівня готовності сховищ до укриття людей щорічно балансоутримувачами розробляються «Плани ремонту захисних споруд», але внаслідок недостатнього фінансування цих заходів реальний обсяг реалізації запланованих заходів залишається вкрай низьким. 

Читайте також: Луценко хоче, аби в Одесі й області посилили патрулювання

"Так, на 2018 рік підприємствами, установами і організаціями на приведення сховищ у належний стан планувалося майже 3,0 млн гривень, а фактичні витрати за 9 місяців становили лише трохи більше 15,0 тис. гривень. Звичайно, за результатами року показник буде вище, оскільки значний обсяг робіт заплановано на 4 квартал поточного року, але він явно буде недостатнім", - йдеться у повідомленні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-