Третина бюджету Львова призначена на освіту

Третина бюджету Львова призначена на освіту

Укрінформ
Львів отримав головний фінансовий документ на 2019 рік, бюджет міста прийняли 29 листопада на сесії міськради.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Бюджет 2019 року передбачає 1502 мільйони гривень на розвиток міста. Це на 500 мільйонів більше, ніж торік, що дасть можливість більше інвестувати в покращення інфраструктури. Так само поточне утримання обласного центру буде фінансуватись краще, ніж у 2018-му”, - зазначив директор департаменту фінансової політики Львівської міськради Олег Іщук.

За його словами, пріоритетними статтями бюджету-2019 будуть освіта, на яку передбачається виділити понад третину бюджету, охорона здоров'я — 11 відсотків, ЖКГ і транспорт — понад 9 відсотків.

Читайте також: Матері полоненого РФ старшого матроса Оприска Львів надаватиме матдопомогу

Крім того, у Львові - найвищі показники по фінансуванню різної соціальної допомоги мешканцям. Місто має понад 30 різних видів допомоги.

Базовим джерелом наповнення загального фонду міського бюджету у 2019 році залишається податок та збір на доходи фізичних осіб, питома вага якого складає 61% обсягу доходів загального фонду. Прогнозний обсяг надходжень цього податку становить 3 млрд 798,0 млн грн, що на 439,0 млн грн, або 12,7% більше, ніж очікувані надходження за 2018 рік.

Місто Львів також збільшило суми, призначені для підтримки учасників АТО та ООС, членів сімей загиблих бійців та Героїв Небесної Сотні.

Понад 11 мільйонів гривень передбачено для надання пільгових кредитів молодим сім’ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (придбання житла).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-