Матері полоненого РФ старшого матроса Оприска Львів надаватиме матдопомогу

Матері полоненого РФ старшого матроса Оприска Львів надаватиме матдопомогу

Укрінформ
Львівські депутати ініціювали надання матеріальної допомоги матері моряка із Львівщини Андрія Оприска, якого взяли в полон росіяни.

Про це йшлося на сесії Львівської міської ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“В Андрія Оприска мати, яка залишилась без годувальника. Тому є ініціатива щодо надання із бюджету Львова цільової субвенції для підтримки і допомоги матері полоненого моряка”, - зазначив з трибуни сесії депутат Андрій Рікота.

Міський голова Андрій Садовий дав доручення департаменту фінансової політики до 3 грудня визначити, яку суму складе така допомога.

Мати 47-річного Андрія Оприска мешкає у селі Надітичі Миколаївського району на Львівщині. Сам моряк постійно проживає із сім`єю у Києві, у нього є син і донька. Ольга Оприско протягом двох днів не знала, що її сина взяли у полон, аж поки їй не подзвонили за дорученням адвоката Андрія.

Читайте також: Окупанти арештували на два місяці старшого матроса "Нікополя"

Як повідомлялось, 27 листопада «суд» у Сімферополі постановив заарештувати Андрія Оприска на 1 місяць і 29 днів.

25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Після цього спецназівці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На них перебувало 24 моряки.

Росія оголосила про намір судити затриманих українських моряків за нібито незаконний перетин державного кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-