Одещина посилює охорону кордону та інфраструктури

Одещина посилює охорону кордону та інфраструктури

Воєнний стан
Укрінформ
Під час 30-денного воєнного стану на Одещині не створюватимуть військову адміністрацію, але посилять охорону державного кордону та контроль за прибулими в Одеську область громадянами РФ.

Про це заявив на брифінгу 28 листопада голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Більшість заходів, які вводяться владою в нинішніх умовах воєнного стану, спрямовані, передусім, на посилення охорони важливих об'єктів життєзабезпечення та інфраструктури, державного кордону. За необхідності будуть посилені й існуючі блокпости на дорогах для ретельного огляду транспорту. Однак створювати військову адміністрацію не будемо", - наголосив Степанов.

Він підкреслив, що огляди будуть проводити вибірково, і більшість громадян не відчує дискомфорту. "Крім того, буде посилено контроль за прибулими в Одеську область громадянами Російської Федерації, деяким з них, очевидно, не буде дозволено в'їзд в Україну", - акцентував Степанов.

Читайте також: НБУ пояснив, як працюватимуть банки в умовах воєнного стану

Координуватиме зусилля силових структур обласний штаб оборони, який доручено очолювати голові ОДА. У ньому представлені як співробітники облдержадміністрації, так і представники всіх силових відомств, крім мерів міст, включно з Одесою.

Відповідаючи на запитання журналістів, очільник ОДА спростував чутки про запровадження в Одесі комендантської години та інших обмежень прав громадян, чутки щодо конфіскації майна, введення примусової трудової повинності чи поселення військових у квартирах громадян.

"З одного боку, буде переведено в режим підвищеної готовності Система протиповітряної оборони (ППО) Одеської області, а також вжито заходів інформаційної та кібербезпеки. А з другого - життя для звичайних городян триватиме в звичному режимі, хоча ретельніше будуть перевіряти автомобілі на кордоні, ретельніше здійснюватимуть контроль за продажем зброї, зміцнимо охорону морських портів, аеропортів, вокзалів і пропускних пунктів", - підсумував Степанов.

Як повідомлялося, 28 листопада Президент Петро Порошенко підписав Закон "Про затвердження Указу "Про введення воєнного стану в Україні".

Депутати Верховної Ради України ухвалили цей законопроект 26 листопада. Так, воєнний стан вводиться у Вінницькій, Луганській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Чернігівській, а також Донецькій, Запорізькій, Херсонській областях та внутрішніх водах України Азово-Керченської акваторії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-