У Дніпрі біля Меморіалу жертвам репресій вшанували пам'ять про голодомори

У Дніпрі біля Меморіалу жертвам репресій вшанували пам'ять про голодомори

Фото
Укрінформ
У Дніпрі біля Меморіалу жертвам політичних репресій і Голодомору, що на 9-му кілометрі Запорізького шосе, відбувся мітинг-реквієм «Великі твої жертви, Україно!», присвячений пам'яті загиблих від штучного голоду.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У Дніпрі вшанували пам'ять жертв голодоморів / Фото: М'якшиков Микола. Укрінформ

«Сьогодні, без перебільшення, найтрагічніша дата для українського народу. Мільйони заморених під час голодоморів українців – це геноцид народу, горе в нашій історії, яке ніколи не забудеться. Завжди вшановуватимемо пам'ять тих, хто мученицькою смертю загинув від голоду, політичних репресій. Переповідатимемо про це майбутнім поколінням, щоб більше ніколи такого не було допущено», – наголосив заступник міського голови Дніпра Олександр Шикуленко.

Читайте також: Одесити вшановують пам'ять жертв голодоморів

Під час мітингу-реквієму представники міської та обласної влади, районної, силових і правоохоронних структур, територіальних та обласних організацій, громадських об’єднань, політичних партій, духовенства, сільські та селищні голови, містяни поклали траурні композиції до меморіалу й ушанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Єпископ Дніпровський і Криворізький Симеон відслужив панахиду.

В Україні щороку у четверту суботу листопада відзначають День пам'яті жертв Голодомору 1932-1933 років, а також голодоморів 1921-1922 та 1946-1947 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-