Одесити вшановують пам'ять жертв голодоморів

Одесити вшановують пам'ять жертв голодоморів

Фото
Укрінформ
Покладанням квітів до Пам'ятного знака жертвам Голодомору 1932-1933 років вшанували сьогодні в Одесі пам'ять жертв голодоморів українців, які організовувала московська влада.

На Лідерсівський бульвар, де було призупинено рух транспорту, прийшли в суботу перший заступник голови Одеської облради Олег Радковський, єпископ Одесько-Балтської єпархії УПЦ Київського патріархату Павло, інші представники влади, духовенства, силових структур та громадськості, повідомляє кореспондент Укрінформу.

В Одесі вшанували пам'ять жертв голодоморів / Фото: Ляшонок Ніна. Укрінформ

"Те, що організував комуністичний режим в Україні в 1932-33 роках, не можна назвати інакше як геноцидом народу. Історичні документи свідчать, що не менше 4 мільйонів українців стали жертвами голодомору. Вони загинули страшною смертю", - наголосив голова Приморської райадміністрації Марат Корольов, який взяв участь у скорботному заході.

Єпископ Павло закликав присутніх на жалобному заході помолитися й запалити сьогодні свічки в пам'ять про душі невинно убієнних українців - жертв голодоморів. Він закликав також прийти на Соборну площу, де о 16 годині відбудеться скорботний мітинг-реквієм, який розпочнеться з хвилини мовчання та акції "Запали свічку пам'яті".

Варто зазначити, що за традицією представники ВО "Свобода" та НРУ організовують мовчазну жалобну ходу центральними вулицями Одеси в напрямку Соборної площі.

Читайте також: Латвія підтримує зусилля України щодо визнання світом Голодомору геноцидом - Вейоніс

За словами очільника облуправління культури, національностей, релігій та охорони об’єктів культурної спадщини Олени Олійник, напередодні в Одеському історико-краєзнавчому музеї відкрито пересувну виставку "Україна. 1932-1933. Геноцид голодом".

"Ретельно зібрані фотографії, історичні довідки та документи 30-х років надані музею Українським інститутом національної пам’яті. Матеріали виставки свідчать про страшний злочин проти українського народу. Про це варто знати кожному. Тому виставка пересувна - до березня 2020 року експозиція побуває в усіх районах Одеської області", - зазначила Олійник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-