Влада Херсона розриває договори з перевізниками-саботажниками

Влада Херсона розриває договори з перевізниками-саботажниками

Укрінформ
У Херсоні міська влада розриває договори на обслуговування міських пасажирських маршрутів з тими перевізниками, які не вивели свої автобуси на маршрути.

Про це поінформував у понеділок у виступі перед учасниками мітингу протесту на площі перед міською радою Херсонський міський голова Володимир Миколаєнко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні з тими підприємствами, які не вийшли в суботу і неділю, дорученням міського голови (дано вказівку — ред.) Управлінню транспорту розривати договори», — розповів Миколаєнко.

За його словами, договори будуть розірвані з перевізниками ФОП «Присяжний», «МІСТ» і «Корнет-Стиль».

Водночас, однією з вимог учасників протестної акції було розірвання договорів з усіма підприємствами-перевізниками і визначення в Херсоні нових перевізників, які обслуговуватимуть міські пасажирські маршрути.

Відтак до великої зали засідань Херсонської міськради, куди перейшли з площі учасники протестної акції та міський голова для подальшого розгляду проблеми і пошуку шляхів її вирішення, Управлінням транспортної, дорожньої інфраструктури і зв'язку міськради було доставлено проекти повідомлень про розірвання договорів з усіма перевізниками. Було запропоновано внести зміни до цих повідомлень і направити на затвердження Херсонському міському голові. Але чи піде на це Володимир Миколаєнко наразі невідомо.

Читайте також: Мітинг проти здорожчання проїзду у Херсоні: звільнилися двоє "транспортних чиновників"

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні в понеділок зранку на площі біля мерії понад 300 жителів міста зібралися на мітинг і вимагали відновлення у місті в повному обсязі маршрутних перевезень і повернення тарифу на проїзд у них до 4 гривень.

6 листопада виконком Херсонської міської ради прийняв рішення підняти вартість тарифу на перевезення пасажирів у міських маршрутках з 4 до 6 гривень у ранковий і денний час, а з 20 до 23 годин — до 8 гривень.

9 листопада Херсонський окружний суд зупинив дію рішення виконкому Херсонської міськради від 6 листопада 2018 року № 329 до закінчення розгляду даної справи по суті.

16 листопада кілька підприємств-перевізників міста самі підняли вартість проїзду у своїх маршрутках до 8 гривень, а частина перевізників взагалі перестала виводити свої автобуси на маршрути міста.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-