Полтавська облрада пропонує передати на місця половину грошей від дозволів на надра

Полтавська облрада пропонує передати на місця половину грошей від дозволів на надра

Укрінформ
Полтавська обласна рада пропонує Кабінету міністрів та Верховній Раді направляти частину коштів від аукціонів з продажу спецдозволів на користування надрами до обласних та місцевих бюджетів.

Про це голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький заявив в інтерв'ю обласному комунальному інформагентству "Новини Полтавщини"

За його словами, мова йде про внесення змін до змін до Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, затвердженого постановою Кабміну від 30 травня 2011 року за №615.

“Зокрема пропонується визначити чіткий перелік підстав для відмови обласними радами у погодженні на отримання спеціальних дозволів на користування надрами, а також визначити єдиний шлях для їх отримання - через аукціони. Але найголовніше – ми пропонуємо направляти 50% коштів, отриманих від таких аукціонів, до обласних та місцевих бюджетів за місцем розташування ділянок надр”, - наголосив Біленький.

На його переконання, "абсолютно ненормальною є ситуація, коли долю ділянок вирішують десь у високих кабінетах, а місцеві громади, які живуть на цій землі, не отримують нічого".

Читайте також: Дозволи на користування надрами з 24 жовтня реалізовуватимуть на ProZorro - МЕРТ

Як пояснив голова Полтавської облради, ці кошти від продажу спецдозволів на аукціонах мають розподілятися на відновлення інфраструктури тих територій, де власне відбувається видобуток вуглеводнів.

За словами Біленького, відповідне звернення до Кабінету міністрів та Верховної Ради під час останньої сесії підтримати всі десять фракцій обласної ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-