Адвокат сказав, коли Вишинському можуть продовжити арешт

Адвокат сказав, коли Вишинському можуть продовжити арешт

Укрінформ
Наступне судове засідання у справі керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, якого взято під варту за підозрою у державній зраді, слід очікувати вже найближчим часом.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів у вівторок в Херсонському апеляційному суді адвокат Кирила Вишинського Андрій Доманський після закінчення судового засідання, на якому розглядались апеляційні скарги захисників підозрюваного на ухвалу слідчого судді Херсонського міського суду щодо продовження тримання Вишинського під вартою до 4 листопада 2018 року.

"За Кримінально-процесуальним кодексом, не менше ніж за 5 днів вони (сторона обвинувачення - ред.) повинні подати клопотання, а отже, я так думаю, що ми побачимось в суді першої інстанції (Херсонському міському суді - ред.) ще у жовтні місяці, 30 чи 31. Тобто, десь, швидше за все, 30-31 жовтня буде вже подано клопотання до суду, а відразу, до кінця наступного тижня, буде розглянуто клопотання про або продовження (тримання під вартою - ред.), або заміну (іншим запобіжним заходом - ред.)", - розповів Доманський.

Читайте також: Вишинський лякає суддів, що через нього можливі проблеми

Як зазначив адвокат, у випадку, коли таке клопотання не надійде до Херсонського міського суду, то тоді 4 листопада 2018 року Вишинського мають звільнити з-під варти.

Як повідомляв Укрінформ, колегія суддів Херсонського апеляційного суду у вівторок розглянула апеляційні скарги захисників підозрюваного у державній зраді керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського на ухвалу слідчого судді Херсонського міського суду щодо продовження тримання Вишинського під вартою до 4 листопада 2018 року. Ухвалою апеляційного суду дані апеляційні скарги адвокатів залишено без задоволення, а ухвалу міського суду - без змін.

15 травня 2018 року прокуратура Автономної Республіки Крим спільно з СБУ у рамках кримінального провадження за фактами розв'язання Російською Федерацією агресивної війни в інформаційній сфері в Україні і державної зради провела обшуки в редакції порталу "РИА Новости Украина", а також за адресами проживання осіб, які організовували і забезпечували його діяльність. За результатами слідчих дій отримано докази того, що інформація, розміщена на інтернет-ресурсі "РИА Новости Украина", містить заклики, направлені на шкоду суверенітету, територіальній цілісності і недоторканності України, державній і інформаційній безпеці. Керівнику порталу "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському було оголошено про підозру в держзраді і він був затриманий.

16 травня Вишинського етапували з Києва в Херсон, де знаходиться офіс української прокуратури АР Крим, яка веде його справу. Термін арешту Вишинського було продовжено до 13 вересня. Пізніше арешт Вишинського продовжили до 4 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-