ЦНАПи Луганщини отримують мобільні кейси для обслуговування віддалених сіл

ЦНАПи Луганщини отримують мобільні кейси для обслуговування віддалених сіл

Децентралізація
Укрінформ
У рамках реалізації програми ПРООН «Відновлення і розбудова миру», що фінансується Євросоюзом, 10 центрів надання адмінпослуг в Луганській області на теперішній час отримують мобільні кейси для надання послуг «на дому».

Про це інформує прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

«Це ЦНАПи Кремінської міської ради, Біловодської, Білокуракинської, Новопсковської, Красноріченської, Троїцької селищних та Чмирівської сільської рад, які обслуговують об’єднані територіальні громади, та Марківської, Новоайдарської, Попаснянської райдержадміністрацій. Такі комплекти виготовляють та програмують у м. Кремінна Луганської області», - йдеться в повідомленні.

Завдяки мобільному кейсу громадяни, які перебувають на стаціонарному лікуванні та у найвіддаленіших населених пунктах, люди з особливими потребами та похилого віку зможуть отримувати якісні адміністративні послуги не відвідуючи ЦНАП.

Читайте також: Жителі Донецької та Луганської областей зможуть отримати адмінпослуги вдома

Мобільний кейс – обладнання, яке складається з комплекту сучасної портативної техніки: ноутбук, сканер, принтер, 3G USB модем для доступу до мережі Інтернет, веб-камера, пристрій для зчитування інформації з паспортів з електронним безконтактним носієм (ІD-карток). Такий кейс розрахований на 5-6 годин автономної роботи.

За допомогою цього обладнання спеціалісти ЦНАПу також зможуть надавати адміністративні послуги й сусіднім громадам на умовах міжмуніципального співробітництва. Так, між Чмирівською та Веселівською громадами вже ведуться перемовини з цього приводу.

Протягом 2017-2018 років за підтримки ПРООН на Луганщині створено п’ять нових ЦНАПів та проведено реконструкцію приміщень п’яти діючих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-