Москаль: Військове лісництво торгує з Європою, а Донбас - без деревини

Москаль: Військове лісництво торгує з Європою, а Донбас - без деревини

Укрінформ
ДП "Ужгородське військове лісництво", починаючи з 2016 року, 42 рази експортувало деревину в країни ЄС, замість того, щоб відправляти деревину на Донбас.

На цьому наголосив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.

“Державне підприємство "Ужгородське військове лісництво", яке має 9 тисяч 828 гектарів лісу, починаючи з 2016 року 42 рази експортувало деревину в країни Євросоюзу. Серед отримувачів продукції – приватні фірми з Австрії, Словаччини, Угорщини, Італії, Чехії, Румунії та Німеччини. Замість того, щоб відправляти деревину на Донбас для наших військових, які відчувають її гострий дефіцит (знаю це з досвіду роботи в Луганській військово-цивільній адміністрації), діяльність державного підприємства, яке належить до Міністерства оборони України, направлена на вивезення деревини в країни Євросоюзу й продаж її за копійки”, - сказав Москаль.

Читайте також: ДПСУ не знайшла підтвердження інформації Москаля про відео з паспортами

Раніше він заявляв, що відмовляється погоджувати на вимогу Міністерства оборони України кандидатуру на посаду директора Державного підприємства "Ужгородське військове лісництво" теперішнього в.о. директора Юрія Урбана.

Свою відмову він аргументував тим, що у процесі моніторингу роботи ДП "Ужгородське військове лісництво" з’ясувалося, що це державне підприємство перетворилося на сімейно-бізнесову структуру: у його структурі працевлаштовані мало не всі родичі керівника.

Сам Урбан в телефонній розмові з кореспондентом Укрінформу назвав новину на сайті ОДА замовною публікацією, а звинувачення - неправдивими.

"У публікації - 90 відсотків брехні. Це стосується і родичів, і діяльності лісництва. ДП створене для забезпечення потреб Міноборони і ми усі свої зобов'язання виконуємо в першу чергу", - наголосив Урбан.

Згідно зі Статутом, ДП "Ужгородське військове лісництво" має право самостійно реалізовувати всю продукцію, яка не увійшла в державне замовлення як на території України, так і за її межами.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-